Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

..........en eens per jaar een Omelet

In het naburige dorp is er deze lente voor de roze, witte en gele bloesems in de tuinen van de villa's kennelijk een "Beauty Contest" georganiseerd, want het lijkt of ze zich uitsloven om elkaar met hun pracht en schoonheid te overtreffen.

In een restaurant met de weinig opzienbarende naam "Janssen en Janssen" mag ik met twee andere dames, als dank voor mijn vrijwilligerswerk van dat jaar, een consumptie gebruiken en ik kies voor een omelet, die even later op drie sneden bruinbrood wordt opgediend.

Ik ben in het gezelschap van een dame (eens een florissante schoonheid) die sinds onze vorige ontmoeting, een jaar geleden, door een gruwelijke ziekte zozeer vermagerd is dat ze de proporties van een lantaarnpaal heeft aangenomen en dat er diepe lijnen in haar gezicht gekerfd staan en van een mevrouw die sinds jaar en dag de zuurstoffles, de katheter en de rollator als onafscheidelijke maar ongewenste metgezellen met zich meevoert.

De smaakpapillen van de dames zijn niettemin verfijnd, zoals tegenwoordig algemeen gangbaar en het gesprek komt op de crème brûlée en de salade japonaise en de bereidingswijze van deze gerechten en het is alsof ik koeterwaals hoor spreken, zozeer zijn mij de bereidingswijze en zelfs het bestaan van deze gerechten onbekend en ik hoop maar dat mijn stilzwijgen mij niet euvel geduid zal worden en mij tot een vreemde te midden van dit gezelschap zal maken. Ook wasvoorschriften en schoonmaakadviezen vormen een geliefd gespreksonderwerp van de dames.

Voor het huishouden is kennelijk eveneens een achtjarige Academische Opleiding vereist, waarvan ik het diploma helaas niet bezit.....

Schrijver: I. Broeckx, 5 juni 2015


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 2 stemmen 82Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 juni 2015
Het gekke is, dat juist jij door jouw scherpzinnige opmerkzaamheid meer elitair dan de twee bekakte dames op leeftijd bent.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)