Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een middagje gezellig winkelen (vervolg)

Augustus naderde zijn einde; weer was een zomer voorbij die ik in de herinnering kon toevoegen aan mijn langjarige leven en aan mijn levenservaring.
Ik had drie briefjes van vijftig euro bij me gestoken in een vakje van mijn portemonnee en ging op weg naar een klein winkelcentrum dat zich bevindt in een grauwe buurt met krakkemikkige, vervallen bouwsels die geen schoonheidsprijs verdienen.

De kledingzaak is volgestouwd met rekken die uitnodigend zijn opgesteld zodat het winkelend publiek ruim de gelegenheid heeft tot bezichtiging van een en ander en verschillende dames en heren struinen er dan ook rond, snuffelen tussen de kledingstukken, bekijken, keuren en betasten ze belangstellend of houden ze alvast voor de spiegel even tegen hun lichaam dan wel besluiten in een pashokje de proef op de som te nemen en te bekijken of de bloes, de trui de pantalon of wat dies meer zij overeenkomt met hun wensen, hun smaak en de proporties van hun lichaam.
Mijn blik valt op een soort jurk; een kledingstuk als een doodshemd of lijkkleed, uitgevoerd in tot droefheid stemmende tinten, naar mijn mening alleen nog geschikt voor de Laatste Gang die men eens moet maken naar Crematorium of Kerkhof.
Men kan bezwaarlijk besluiten tot aankoop van iets dergelijks.....

In de schoenenzaak zijn de dozen hoog opgetast, dozen die tot de verbeelding spreken en herinneringen oproepen; dozen waarvan wij in onze jeugd kijkdozen maakten of waarin wij onze dierbare, schamele bezittingen bewaarden.
Daarvóór staan demonstratief de schoenen alsof men ze zó mee kan nemen. Er zijn stevige stappers bij die men als het ware dicht kan rijgen als een ouderwets korset maar anderzijds ook hooggehakte zwarte suède schoenen waarop sommige dames slechts kunnen wankelen en waggelen en waggelen, struikelen en strompelen als een pinguïn met evenwichtsstoornis.

Geen wonder dat ik geen keuze kan maken uit het assortiment dat toch zo uitnodigend en veelbelovend lijkt en dat ik de zaak verlaat met, gelukkigerwijs, de honderdvijftig euro veilig in het vakje van mijn portemonnee, bestemd voor andere en betere toekomstige doeleinden.....

Schrijver: I. Broeckx, 24 juni 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 72Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juni 2015
Precies, hou je beurs maar lekker vol, als er toch niet veel soeps voor te kopen is.
Wel bij Gall & Gall nog een opwekkend flesje gehaald, mag ik aannemen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)