Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De broedplaats van de hooggevoeligheid.....

Op een mistige, nog nevelige en koude avond in het vroege voorjaar van het jaar 2015, heb ik koers gezet naar een Wijkcentrum om een avond voor zogenaamde "hooggevoeligen" en "liefdesverslaafden" bij te wonen.

Mijn gesprekspartners hebben al plaatsgenomen op de oranje en rode skai banken in het halfduister van een zaaltje en het blijkt de bedoeling te zijn dat men in monoloog dan wel in dialoog treedt en inderdaad spreekt men nu spoedig op zachte, maar geëxalteerde toon over zijn zielenroerselen waarvan men wel vermoedt dat ze veel indruk zullen maken op de toehoorders.

Een mevrouw, die haar gesprekspartner, een kwasterige homoseksueel, gekleed in de welhaast tot traditie verheven roze pantalon en in een paars shirt kennelijk adoreert, legt zomaar even beide handen op zijn gezicht en voorhoofd en vraagt hem of hij dit "lekker" vindt. Met enige moeite, zo verklaart zij, kan zij zichzelf toch wel een "lekker wijf" vinden als zij oog in oog staat met zichzelf en in de spiegel kijkt, daarbij willens en wetens voorbijziend aan de putjes in haar dijen en de rollen op haar buik.

Ik debiteer in dit gezelschap een uitspraak, een gezegde: "Toen ik de mensen leerde kennen, kreeg ik de dieren lief". Het komt verkeerd aan en wordt me niet in dank afgenomen.

Hoe groot is hoe dan ook niet hun exaltatie om hun edele, zo uitzonderlijke hooggevoeligheid, om hun zozeer ongenuanceerde menselijke goedheid die zij zonder enige zelfkritiek ongebreideld als een kanonschot op mij afvuren, onbewust als zij zich zijn van de woede, van de mensenhaat, van de angst, van de boosheid en van al het andere dat sluimert in een mensenhart.
Zij zijn werkelijk beter dan de rest van de mensheid!

Schrijver: I. Broeckx, 7 juli 2015


Geplaatst in de categorie: emoties

3.0 met 2 stemmen 84Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 juli 2015
Mensen zijn altijd nog intelligenter en verantwoordelijker dan dieren, dat ontkennen, is pure waanzin, maar soms is waanzin diepzinniger. Waarom moet een vrouw zichzelf zo nodig nog een 'lekker wijf' vinden, als de fysieke tekenen het tegendeel bewijzen? Bikkelharde, eerlijke conclusie!
Je houdt de mensheid een goudeerlijke spiegel voor, maar je ziet wat ze daar van vinden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)