Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vanaf de geboorte begint al het afstaan

Zo kort duurt het eigenlijk dat een kind, nog kind is, vanaf de geboorte van het kleintje kom je er al achter dat de tijd van dicht bij je houden zo beperkt en zo kort is. In de baby tijd ben je qua geknuffel en de ah's en wee's de kleine om de haverklap kwijt.

Logisch want wat is knuffelbaarder dan een zoet ruikende baby met zijn/ haar eigen luchtje. Het opgroeien gaat zo snel, dat het lijkt alsof pokon in het eten wordt gedaan. Voor je het weet, sta je met tranen in je ogen bij de peuterspeelzaal, want tja, leren omgaan met andere kinderen is echt een poging die genomen moet worden en ook ik, heb met het wegbrengen
( want zo voelde dat) staan janken alsof ze naar het schavot moesten.

Net als het krijgen van de noodzakelijke inentingen, ik MOEST wegkijken, maar wist precies te vertellen waar mijn kind de prik had gekregen, ik voelde hem ook. De kleuterschool dan zijn ze ineens bijna de hele dag weg, oké, van pak weg negen tot twaalf en van 1 tot 3, tussentijds liep je jezelf het lazarus en kijkend op de klok om toch maar niet te laat te komen...dan komen ze van de ( toen nog) lagere school af en gaan naar het voortgezet onderwijs ( heet nu allemaal anders maar daar doe ik eventjes niet aan) en ook daar heb je te maken met allerlei situaties die ik als ouder,

( HIJ ook natuurlijk) meemaakte, variërend van slechte rapporten, of juist goede, puber leeftijden, ( brrr) en meer van dat fraais. We leerden ( dacht ik) kinderen normen en waarden, we leerde ze ( dacht ik) respect. We leerden ze van alles en namen klakkeloos aan dat er natuurlijk dingen zouden zijn die ze NOOIT ZELF ZOUDEN DOEN! maar dat de geschiedenis zich herhaalt is zeker, want ook ik betrap mijn nazaten op uitdrukkingen waarvan ik met mijn wenkbrauwen frons en denk: oh?

Daar is dus nog niks nieuws voor in de plaats gekomen? En natuurlijk varen ze hun eigen koers, natuurlijk volgen ze hun eigen intuïtie, zo moet het en zo zal het. Want weet je: vanaf de geboorte begint al het afstand nemen, LETTERLIJK EN FIGUURLIJK. Want je KRIJGT kinderen maar HOUDT ze nooit!

Schrijver: An Terlouw, 13 juli 2015


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 1 stemmen 89Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Datum:
18 juli 2015
Mooi geschreven An

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)