Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In mij, de oceaan

In mij, de oceaan is van alles te vinden. Haaien, koraal, de prachtigste vissen en de mooiste zeemeerminnen, ook zeemeermannen natuurlijk en in sommige gevallen zijn er ook zeemeerminkinderen. Jawel want ook die kun je IN mij de oceaan vinden. Het zal niet allemaal zichtbaar zijn maar IK weet dat ze IN mij zitten.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen in mij, de oceaan te vinden zoals vergane schepen, lijken van mensen die op die schepen zaten, duikboten, dode vissen, kortom een mengelmoes zwerft in mij, de oceaan, dat komt omdat de mens, niet ik natuurlijk want IK ben de oceaan, maar de mens gaat niet zo netjes om met mij, de oceaan en ik voorzie voor de goede inhoud van mij, dat mijn levende have het niet zo goed gaat.

Er komen namelijk gevaarlijke dingen in mij en die zorgen voor knap wat turbulentie, zo besloot ik maar eens een paar grote enorme grote golven toe te passen, zodat de mens misschien wat beter op zou passen met dumpen van dingen in mij. De oceaan, niet dat het veel hielp, welnee maar die zeemeerminkinderen daar zit ik nou een beetje mee, want weet je: alles wat NIET in MIJ thuishoort, dat moet er dus ook niet inkomen, maar doet dat wel. Alles wat niet in MIJ gedumpt mag worden, gebeurt wel maar men doet dat wel.

Dus ik huiver want weet je: ik blijf wel bestaan, als grote oceaan, maar met mijn inhoud is het straks mooi gedaan als de mens zijn gang maar blijft gaan. Dus gun mijn inhoud een kans, het koraal, de riffen, de vissen, haaien, zeemeerminnen zeemeermannen en zeemeerminkinderen, want het mag natuurlijk niet voorkomen dat er nooit geen kleintjes meer bijkomen! Toch?

Schrijver: An Terlouw, 31 juli 2015


Geplaatst in de categorie: biologie

4.0 met 1 stemmen 141Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)