Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Russische bestrijding van IS

In haar artikel 'Alsof de VS het zo goed doen in Syrië' beschrijft de buitenlandse redactrice Janne Chaudron een interview met de Engelse politicoloog Anatol Lieven. Anatol is verbonden aan de Qatarese Georgetown University School of Foreign Service. Hij vindt het schandalig hoe de Amerikanen de Russische interventie in Syrië veroordelen, terwijl ze zelf in Irak, Afghanistan en Libië geblunderd hebben. De wereldwijde, militaire slagkracht van de Amerikanen is vele malen groter dan die van de Russen. Anatol was hoogleraar terrorisme aan het Kings College en hij schreef boeken over Rusland en Oekraïne. Hij ergert zich aan de eenzijdige berichtgeving over de Russen. Rusland is IS niet, Rusland bestrijdt IS. Volgens Anatol hebben de Russen hun strijd en doelstellingen in Oekraïne verloren. Nu strijdt hij tegen de krankzinnige jihadisten van de criminele, moorddadige, goddeloze organisatie IS en tegen de tegenstanders van Assad's regime. Misschien is een beter alternatief daar wel niet mogelijk en kun je nog beter Assad overeind houden, dan te hopen op de bestuurskracht van gematigde islamieten. Verder moet Amerika zich daar niet zo overwichtig opstellen, want zij hebben echt niet altijd de juiste kaarten in handen.

Ik heb mijn walging van Assad's regime niet onder stoelen en banken geschoven, maar in dit geval doe ik graag een compromis met Vladimir Poetin, die Assad natuurlijk alleen verdedigd omdat hij dan zijn vliegdekschepen in de Syrische havens kan laten liggen. Vladimir wil zijn grootmacht zoveel mogelijk uitbreiden. Dat is nu eenmaal een malle tic van heersers met teveel macht. Syrië zelf wordt ondertussen tot de laatste meters platgebombardeerd en zie dat maar weer eens op te bouwen. Dat is nog meer gekkenwerk dan dat van de vernielzuchtigen. Het is een spookland geworden.

De grootste vijand van de wereldvrede is de Islamitische Staat, die in een staat van zeer ernstige bewustzijnsvernauwing verkeert en bang is voor de beschaafde bewijsrestanten van wel humane samenlevingen. De Allah van Liefde en Vrede slaan zij indirect tot moes. Hun Allah is een Moorddadige Machine, maar helaas bestaat die Allah alleen in hun zwaarpsychiatrische, uiterst primitieve en volkomen IQ-loze, met zaagsel gevulde, monsterlijke, louter agressieve koppen. Alleen al de manier waarop die losgeslagen bavianen met vrouwen omgaan, vervult mij van uiterste walging. Totaal respectloos en gewetenloos verkrachten ze vrouwen, omdat ze denken, dat ze daar recht op hebben. Hoe verknipt ben je dan! Ze reageren enkel op de driften in hun onderste chacra, zonder zich bewust te zijn van ethiek en humaniteit. Ze zijn met recht hellehonden te noemen. Aardse handlangers van het Ultiem Kwade.

Wat wij ook denken te weten van Vladimir Poetin's geheime agenda en de Russische krijgsmacht op zich, mij stemt het zeker heel goed, dat de Russen nu volop tegen IS strijden met kruisraketten en straaljagers. Ik heb daar een tijd geleden zelfs voor gepleit en nu gebeurt het daadwerkelijk. Misschien moeten we ook eens zo fair zijn om de Russen op een gepaste manier te bedanken voor hun inzet voor wereldvrede! Van mij mogen al die boycot-sancties nu wel opzouten en mogen we ons best wat meer in de Russische belangen gaan inleven. Alsof het gelijk altijd aan de kant van Amerika en Europa zou staan, dat is natuurlijk klinkklare onzin en een ernstige misvatting. Ik zal nooit een biertje met Poetin of Assad gaan drinken, maar omwille van de bestrijding van IS overweeg ik wel een glas ranja (aardbeiensmaak) met hen te drinken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: oorlog

5.0 met 1 stemmen 128Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 november 2015
Inmiddels zijn we een tragische vliegtuigramp met onschuldige, Russische passagiers verder en verwacht ik dat Poetin dat 'legertje van 40.000 achterlijken' (Aboutaleb-uitspraak) met de grond gelijk gaat maken. De ISS-ers hebben willens en wetens een bom geplaatst aan boord van een Russisch passagiersvliegtuig en dat is werkelijk te laf voor woorden! Al die ISS-ers zijn de meest grote lafaards, die ooit hebben bestaan, want ze intimideren de meest zwakkeren met dikke mitrailleurs en kapmessen. Debiele 'helden' van lik mijn vestje, hun geboorterecht totaal verkwanzeld. In en in duivelse mensen hebben geen recht meer op een voortzetting van hun aardse incarnaties, die zijn helaas door de douane geglipt. Raqqa is inmiddels de hel op aarde en de rest van dat inhumane, Allahloze kalifaatje ook. We weten inmiddels wel uit welk gifvaatje daar wordt getapt. De Indiase godin Kali heb ik hoog zitten, maar de cyaankali van de ISS-ers kan de pot op. Ze zijn te laf en te dom om zichzelf van kant te maken en daarom projecteren ze hun innerlijke onvrede en woede op de onschuldige buitenwereld. Het zijn stuk voor stuk sukkels en losers, maar door kwaadaardige opzet te gevaarlijk om te laten lopen!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
11 oktober 2015
In dat geval moet je toch maar even goed uitkijken met die twee heren, en je glas ranja niet onbeheerd laten staan, want die Poetin gooit er voor je 't weet een scheut twijfelachtig gestookte wodka in, en wat die Assad in z'n achterzak heeft zitten, dat wil je helemaal niet weten. Maar soms, heel soms, heiligt een doel wel eens een middel. IS stoppen is een doel dat het drinken van een riskant glaasje ranja wellicht rechtvaardigt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)