Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het sneeuwballengevecht

In die tijd (het moet 1965 geweest zijn) droeg ik zoals toen te doen gebruikelijk mijn dikke bril met de jampotglazen, mijn bloempotkapsel en de onelegante, stijve kleding die we thuis toegestuurd kregen van een nichtje en niet te vergeten de hoge "Forma Natura" orthopedische schoenen waarop ik mij harkerig en stijf voortbewoog. Vermeld moet verder nog worden dat mijn scheve tanden de weldaad van de orthodontie altijd al hadden moeten ontberen.
Dit alles in radicale tegenstelling tot het florissante uiterlijk van velen van de overige meisjes uit de klas, die bijvoorbeeld lang blond haar hadden soms samengebonden in een paardenstaart en wiens moeders ijverig de naaimachine hanteerden om hun dochters te doen verschijnen in de meest modieuze creaties.
Ik was een uitzondering maar het feit dat ik zozeer de risee en de outcast was culmineerde op een winterse dag in een sneeuwballengevecht waarbij allen zich tegen mij keerden en ik letterlijk het mikpunt vormde van hun aanvallen met sneeuwballen die mij de bril van het gezicht deden vallen en mij huilend deden vluchten naar de veilige haven van het ouderlijk huis, door het gangetje achter de arbeidershuizen, door de hoge poort achter het huis.
Het sneeuwballengevecht vormde voor mij de bevestiging van hun haat, die ik me voorheen toch niet in die mate bewust was geworden, de bevestiging een uitzondering te zijn die men bezwaarlijk kon accepteren, de bevestiging anders te zijn, buitengesloten te worden van hun kinderspel, van hun saamhorigheid en vriendschappen.....

Schrijver: I.Broeckx, 12 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.7 met 3 stemmen 877Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2015
Ineke, als die meiden van toen NU voor je zouden staan zou het allemaal heel anders gaan. Ook TOEN werd er gepest en er was er altijd eentje de klos. Ook IK liep in kleding van anderen, ook Ik " hoorde" er niet bij. Maar we worden ouder, wijzer en laten NU het kaas niet meer van het brood eten, vind ik zelf veel te lekker. Het heeft ons wel gemaakt tot wat we nu zijn. Heel mooi omschreven. En als je weer wilt gaan gooien eventjes een seintje, want ik doe natuurlijk mee!
Naam:
Lone
Datum:
13 oktober 2015
Sneeuwballen terug gooien. Keihard! Ik help je mee.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)