Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wanneer houdt het een keer op

En weer overvalt het nieuws ons leven, gijzelt de terreur uit de Franse hoofdstad de programma's op tv.

Weer komt er onvoorstelbaar, onbegrijpelijk, onmenselijk geweld onze huiskamers binnen.

De Stad van de Liefde is vergiftigd.

De appels waren kalasjnikovs en er zijn tientallen Sneeuwwitjes dood, maar het is helaas geen sprookje, en ze worden niet meer wakker.

Men weet officieel nog niet wie de boze koningin is, en er zijn zelfs mensen boos op Twitter omdat anderen meteen denken dat het IS moet zijn geweest.

Goh, hoe zou dat nou toch komen, dat mensen dat denken...

Terwijl ik dit schrijf, meldt de NOS dat het dodental is opgelopen naar zestig, en dat er honderd mensen nog gegijzeld worden.

Parijs, Stad van Liefde, waarom jij?

---

Link en foto: nos.nl


Zie ook: http://redirect.nl/VUHB

Schrijver: Gabriëla Mommers, 14 november 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 8 stemmen 249Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 november 2015
De sociale en economische ongelijkheid tussen Europeanen en Arabische moslimmensen is ook debet aan dit krankzinnig barbarisme, ook al is die achterstand vaak denkbeeldig, want ik ken genoeg Arabieren in Europa, die in hogere welstand leven, dan vele autochtone Europeanen. IS baseert hun wandaden op het uitroeien van ongelovigen, wat hun totaal mesjokke interpretatie van de koran is. Het is een cultuurkloof en een cultuurclash, zou je denken, maar er is veel meer aan de hand bij die zwaargestoorde extremisten. Zij haten onze vrijheidsbeleving en onze fijngevoelige kunstzinnigheden, ze zijn stinkend jaloers, omdat ze zelf alleen maar in een zwarte poel van haat en misantropie ronddobberen. Één van de terroristen schijnt via Griekenland naar Frankrijk te zijn gekomen, via die massale vluchtelingenroutes. Dát is op zich al reden genoeg om geen te verre vreemden meer toe te laten, omdat dat een groot gevaar voor onszelf oplevert! Es reicht! En Parijs is allang niet meer de stad van l'amour, want je herinnert je misschien ook nog al die autobranden en winkeldiefstallen in de banlieues. Ook in Londen is iets dergelijks gebeurd. De Franse Revolutie was ook niet zo gezellig voor de adel. Als er nog één voortvluchtige is, dan zit die zeker in de riolen van Parijs, waar het wemelt van de ratten. IS wil Europa infecteren met hun oorlogswaanzin en hun geestesgestoordheden bij ons injecteren, zodat de wereld één groot gekkenhuis wordt, waarin iedereen iedereen het leven misgunt! Hun ware motief is zelfhaat, opgebouwd door hun opvoedingen en indoctrinaties en overgeleverde vijandsbeelden. Hun zelfhaat is suïcidaal geworden en daardoor dragen ze die bomgordels als trofeeën richting mooie stoten in het hiernamaals, ook zo'n imbeciel fabeltje. Blijkbaar kunnen ze in het hiernumaals nog niet de lelijkste vrouw versieren, wat ik gezien hun lelijke, gevoelloze tronies geen wonder vind! We zijn als continent in oorlog met die prehistorische ratten, die met dodelijke wapens hun wil willen opleggen, exact als de nazi's, terwijl die nog een bepaalde voorkeur voor kunstwerken hadden, wat bij die ISS-ers geheel ontbreekt! Hiermee hebben ze hun eigen graf gegraven!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
14 november 2015
Ik wil geloven dat dit een fase is, van een mensheid die de weg kwijt is geraakt, maar die weg weer terug weet te vinden, om uiteindelijk - en dat zal wel even duren - toch te kiezen voor werkelijke wereldvrede. Als we die willen bereiken, moeten we beginnen met er allemaal in te geloven. Een universeel positief basis-vredegeloof, dwars door alle culturen en andere geloven heen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
14 november 2015
Gabrielle, ik geloof niet dat dit nog stopt. Hopen doet iedereen het, maar het is ijdele hoop. De pure krankzinnigheid omtrent deze acties is niet te benoemen. Zoveel doden, zoveel slachtoffers, nergens meer veilig. Om te huilen. Nu Parijs: wat volgt?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)