Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Van oorlelletje tot behasluiting......

De T'ai-Chi-lerares was ongetwijfeld vervuld van de beste bedoelingen maar ik kon nooit begrijpen wat ik moest doen als ik mijn behasluiting in een flukse horizontale draai vijfenveertig graden moest verplaatsen in de ruimte of als ik mijn linkerpols in mijn verbeelding moest omwikkelen met w.c.-papier waarna mijn oorlelletjes op wonderbaarlijke wijze zouden bewegen.

Ik liet haar maar praten en ze nam het resultaat van haar instructies al waar terwijl ze achter me stond en vol enthousiasme uitriep: "Goed zo!", "Goed zo!"

Ik begreep nooit hoe de tamme, lusteloze, trage bewegingen het roer van mijn gevoelsleven moesten of zouden omgooien, maar volgens mijn lerares zou, als ik maar lang genoeg doorging, het overweldigende effect van haar lessen zich kennelijk plotseling openbaren als de verschijning van engelen of van Christus zelf aan zovele verdwaasden en/of genieën in de loop van de geschiedenis.

Helaas was mijn geduld op, lang vóór de uiteindelijke Openbaring zou plaatsvinden (en zij beproefde haar procedé op hele nieuwe generaties verdwaasden of genieën).

Schrijver: I.Broeckx, 24 november 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 2 stemmen 540Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 november 2015
Er zijn inderdaad vele manieren om dichter tot God te geraken, maar als die must-intentie ermee gepaard gaat, vergeet het dan maar.
T'ai Chi is een schone zaak voor de lichamelijke en geestelijke balans, maar qua spirituele intentie stelt het niet veel voor. Veel Chinezen geloven in Zen, boeddhisme, communisme en woonbalans. Feng Chi of zoiets. Chinese christenen zijn in de verre minderheid. Je hoeft geen lange, ingewikkelde, moeizame trainingsweg te gaan om tot het Nirvana te komen, want sinds de Christusgeest, die na de hemelvaart van Christus Jezus voor ieder mens op aarde bereikbaar is, kan oprechte overgave genoeg zijn om volop met het Christusbewustzijn in contact te treden en te blijven. De zelfontlediging is daarbij wel erg belangrijk, of zoals de boeddhisten het de ego-loosheid noemen. Het totale van binnen leeg worden en leeg blijven om voorgoed instrument van de Liefdesgod te zijn. Alle opgelegde dogma's loslaten, alle vooroordelen en alle zinloze hatelijkheden. Bereid zijn om van Liefde op te branden! Als een vlinder in de kaarsvlam, zoals ik eens zo prachtig las. Durven volstrekt weerloos te zijn. Alle transformaties accepterend, hoe grotesk ook. Alle collectieve magie inhalerend en God Haar gang in jou laten gaan. Diep vertrouwend in deze heilige samenwerking. Je bent God, je bent een engel, je zult daarbij meer en meer de Goden en engelen in anderen herkennen en bovenal in de Onzichtbare Werkelijkheden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)