Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Begrip/Aan een kruispunt van wegen

Het café ligt aan brede lanen, die elkaar ontmoeten in een kruising. Het is rustig op Tweede Kerstdag in het dorp. Enkele heren hangen aan de bar, vertellen elkaar op luide toon het laatste dorpsnieuws en vallen stil als er drie vrouwen binnenkomen met drie petieterige hondjes: twee bonte Jack Russells en een klein wit poedeltje dat zij aanspreken met de naam "Piep" en dat vanuit het veilige mandje voorop de scootmobiel van een van de dames het tafereel overziet.
Met een glashard, ijskoud pokerface beantwoorden de dames de onbeschaamde, doordringende blikken van de heren; zij nemen plaats aan een tafel en bestellen twee cola en een warme chocomel. Er valt een stilte. De zware ziektes die de dames met zich meedragen vormen een taboe-onderwerp en zij genieten slechts van de kalmerende smaak van nicotine en van hun onuitgesproken, zwijgende saamhorigheid en van het begrip dat alleen maar kan voortkomen uit de diepgaande persoonlijke beleving van hetzelfde lot....

Schrijver: I.Broeckx, 4 februari 2016


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 2 stemmen 352Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 februari 2016
Op mijn verkenningstocht door Tilburg heb ik hier (zie foto) ook gelopen en vond ik dat meteen een magische plek. Bij het café aan de rechterkant werd ik door een lieve bedienster hartelijk gegroet. Ik vond het te duur om daar wat te gaan drinken. Misschien, Ineke, hebben onze voetstappen wel op dezelfde trottoirtegels gestaan, dat kan maar zo. Nederland is immers nog steeds een schattig Madurodam-landje, waar we echt niet zo ver van elkaar af wonen als we denken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)