Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nooit goed

Daar waar we amper een week geleden nog twijfelden, of het ooit nog warm zou worden, net zo twijfelden over "wat trek ik vandaag weer aan" ook zeer zeker twijfelden aan het feit dat de vanzelfsprekendheid van de jaargetijden ditmaal ons weer eens op het verkeerde been had gezet, daar: waar we mopperden op de kou, is het eigenlijk bij ons mopperaars, nooit goed!

Bij de kraampjes en op de rommelmarkten stond men te blauwbekken van de kou, al dan niet overvallen door een regenbui, twijfelde men toen al, over vroegtijdig afbreken vanwege de kou, die overal in- en doortrok. De echte doorzetters hielden stand tot het bittere eind, maar die lagen 's avonds geheid een uur in een warm bad om op temperatuur te komen!

Dan springen we een paar dagen verder en ineens is het warm, te warm wordt er gemopperd, te warm wordt er gezeurd. De zon schijnt dat het een lieve lust is en een lieve lust is het, op zeker. Maar dat was maar eventjes, want NET als we wennen aan de warmte, komt er weer een koufront aan....

Nooit goed, maar ineens bedenk ik mezelf, je zal maar in Canada wonen, waar men met man en macht bezig is vuur te bestrijden, je zal maar in het gebied wonen waar de noodtoestand is afgekondigd, vanwege tornado's, je zult maar in die barre omstandigheden verkeren...

Het mag hier dan voor veel mensen nooit goed zijn, maar tegen kou kun je je kleden, de zon hoef je niet echt op te zoeken.... dus bij mij is het: príma.

Schrijver: An Terlouw, 10 mei 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 92Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)