Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Chopin en de jeugd

Kom ik hier regelmatig lezen, dan lees ik vaak dat de jeugd van tegenwoordig niet de jeugd van vroeger is. Misschien kunnen jullie mij nog herinneren, ik had muziek van Status Quo van mijn kleinzoon gekregen en daar een hartenkreet over geschreven.

Ik heb een tijdje met de muziek van Status Quo in mijn draagbare muziekspeler in mijn scoutmobiel door de straten van de stad gescheurd, maar ben toen toch weer bij de keukentafel terecht gekomen bij Chopin, mijn favoriete componist.

Mijn kleinzoon heeft me van alles verteld, over de betekenis van David Bowie, over het plotselinge heengaan van Prince, over het Eurovisiesongfestival en het nieuwe puntensysteem, maar ik ben toch weer bij Chopin terechtgekomen, naast de fruitmand op de keukentafel.

Misschien omdat ik inmiddels een oude vrouw ben geworden, en niet meer helemaal mee kan met de jeugd, maar ik hou van de muziek als ik de komkommers snij en als ik de was doe.

Ik doe het allemaal nog zelf, zo goed en zo kwaad als ik kan. Het wassen, drogen, strijken, koken, sudderen, bakken en braden, met op de achtergrond de klassieke muziek van Chopin.

Ik ben een echte liefhebber van de sfeer die deze muziek bij mij oproept.
Mijn kleinzoon wil er niets van horen. Hij heeft een nieuwe held: Justin Bieber.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=arfYFtc7hlw

Schrijver: Avril Gareel, 17 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)