Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De huisstofmijt vernietigd?

De ongelooflijke, onvoorstelbare voorschriften van de longverpleegkundige deden mij duizelen. De huisstofmijt, een minuscuul klein diertje, onzichtbaar voor het oog, dat bij duizendtallen vloerbedekking, bankstellen en wat dies meer zij, bevolkt, moest "tot het laatste diertje" vernietigd worden als betrof het een soort van alternatieve holocaust, maar deze keer zonder crimineel, laat staan nazistisch oogmerk.
Iedere bacterie, bacil of microbe moest verwijderd worden uit de verste uithoeken van mijn huis.

Ik zag er oneindig tegen op, als tegen een wanhoopsexpeditie in een ruig, onherbergzaam bergmassief die ik nooit en te nimmer zou kunnen voleindigen of als tegen een offensief tegen vijandelijke krachten die het op mijn gezondheid gemunt hadden en die altijd weer, onherroepelijk, hun hernieuwde opwachting zouden maken na mijn vergeefse en herhaalde, hardnekkige pogingen hun ondergang te bewerkstelligen.

Hulptroepen waren mijns inziens noodzakelijk bij de strijd tegen het diertje dat kan zorgen voor aanvallen van benauwdheid en hoest. Trouwe Surinaamse Ada stofte en boende, schrobde en veegde. Ik kan alleen maar hopen dat de vijand de aftocht heeft geblazen.....

Schrijver: I.Broeckx, 22 mei 2016


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 5 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)