Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Waardering

Waarvoor schrijf, dicht, schilder, beeldhouw of borduur je? Omdat je niet anders kunt of om schouderklopjes in ontvangst te nemen? Ook als je het creatief bezig zijn echt nodig hebt, is een beetje waardering op zijn tijd natuurlijk fijn. Maar toch ga je door als niemand je werk waardeert. Wie het doet voor de bewondering haakt af als het applaus uitblijft.

Het is moeilijk daar voor jezelf achter te komen, denk ik. Alleen de praktijk kan je dat misschien leren. Hoe ik daar zelf in sta? Ach, wat kan u dat schelen!

Schrijver: Jacob van Schaijk, 24 mei 2016


Geplaatst in de categorie: kunst

4.0 met 6 stemmen 152Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
25 mei 2016
Aardig van je, An. Voor mij is het in de loop van de jaren steeds onbelangrijker geworden wat men van mijn schilderijen en gedichten vindt. Het gaat mij om het maken, niet om het hebben. Ik heb honderden schilderijen gemaakt en vrijwel alles vernietigd. Tegenwoordig schilder ik meest met olieverf op krantenpapier, dan hecht ik helemaal niet meer. En mijn gedichten hou ik meest helemaal voor mijzelf. Alleen plaats ik af en toe een sonnet op Het Vrije Vers.
Naam:
An Terlouw
Datum:
25 mei 2016
Jacob, je doet het allereerst voor jezelf en als anderen het dan ook nog waarderen dan is dat mooi meegenomen. Aantekening: jawel hoor, het kan mij dus wel schelen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)