Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij de dierenarts

Tot voor kort had de vogel nog het hoogste lied aangeheven, mogelijk geïnspireerd door de lenteachtige sfeer waarvan de kamer doordrongen was, maar sinds enkele dagen zag ik hem op een merkwaardige manier rondscharrelen op de bodem van zijn kooi. Het onverwachte voorportaal van het einde?
Bij nader toekijken kon ik zien dat hij één pootje krampachtig ingetrokken hield binnen zijn lichtgele, met grijs gelardeerde verenkleed.
De praktijk van de dierenarts was slechts enkele straten verwijderd. Ik overdekte de kooi met een wit hoeslaken en knoopte dit eromheen. De vogel kende zeker mijn stem en geruststellend sprak ik hem toe.
In de wachtkamer trof ik een vergaand vergrijsde, kleine hond met lichtbruine vlekken, begeleid door een bezorgde bazin. Hij hield de staart angstvallig tussen de achterpoten en bekeek met melancholieke, bedroefde ogen de andere bezoekers. Toen hij verdwenen was achter de deur van de spreekkamer klonken klaaglijke, hoge, jammerende geluiden op die me tot op het bot doordrongen.
In kleine draagbare kooitjes hielden zich de andere "patiënten" schuil, kennelijk een konijn en een kat, die in stilte en mogelijk vervuld van angst hun beurt afwachtten in het gezelschap van hun baas of bazin.
Toen ik aan de beurt was, durfde de dierenarts het beestje niet vast te pakken; het kleine hartje bonsde en bonkte heftig in het gevederde lichaampje.
Een klein flesje met pipet, gevuld met kennelijk genezende vloeistof, moet uitkomst brengen.
Voorlopig zit de vogel nog onevenwichtig en scheef op de stok, maar enkele dagen later zingt hij alweer zachtjes maar onbedwingbaar mee met een CD van Rita Reys.....


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=BCzDHbTVxPE

Schrijver: I.Broeckc, 28 mei 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 3 stemmen 67Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
28 mei 2016
Het beste met jouw kleine gevederde vriend. Hij heeft een zeer zeker goede muzikale smaak. Rita Reys wist met haar genre en goede timing velen blij te maken.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 mei 2016
Als medevogelliefhebber heb ik deze metamorfose graag gelezen. Mijn pruimekopparkiet Pikkertje zingt al vele jaren voor mij en hij/zij is mijn muze. Vogels zijn veel poëtischer dan de beste dichters onder de mensen. Als je hun vogeltaal zou kunnen vertalen, dan blijkt die stelling absoluut.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)