Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een nieuw regime bij de Regiotaxi? (Een verhaal daterend uit juni 2008)

Nu de buschauffeurs langdurig staken en er wel degelijk een "maatschappelijke ontwrichting" is veroorzaakt, zoals ontkend wordt in de media, zijn we aangewezen op een stukje ongerief in de vorm van een busje van de Regiotaxi en mogen we diverse chauffeurs ontmoeten van allerlei pluimage.
Zo leer ik op mijn weg naar het ziekenhuis een dame kennen die haar beroep blijkbaar veel te serieus neemt dan wel het enorm op haar zenuwen krijgt van deze, al dan niet vrijwillig gekozen, professie.
Haar bovenlip is getekend door strenge, verticale rimpels maar een blonde paardenstaart verleent haar nog een zweem van jeugdigheid. Zij kondigt ge- en verboden af aan argeloze passagiers die bij andere, meer coulante collega's niet over de lippen zouden komen. Terwijl we vervoerd worden door een lommerrijke en deftige buurt, op weg naar de volgende passagier(s) en waar de straten overkoepeld worden door fris, zomergroen gebladerte, krijg ik het absolute, onontkoombare commando alleen met gepast geld te betalen.
Het is kennelijk de Categorische Imperatief die afkomstig is uit hogere regionen van het bedrijf waarvan onder geen beding afgeweken mag worden.
Het biljet van vijf Euro in mijn handen, toch ook een volwaardig en algemeen erkend betaalmiddel, dat nu plotseling door onbekende maatregelen is uitgesloten van het normale betalingsverkeer, als een burger van de Nederlandse Staat die niet past binnen de enge marges van het algemeen gangbare mensbeeld, lijkt ineens nietswaardig en tot nul gedegradeerd.
Een ouder echtpaar stapt in dat door enigszins onduidelijke ziekten eveneens is aangewezen op mijn eindbestemming. De heer die de mannelijke helft van het stel vertegenwoordigt, praat op een fluistertoon die doet vermoeden dat er iets onheilspellends met zijn stembanden aan de hand is, dat niet veel goeds belooft
Mevrouw beschikt over het wisselgeld dat de gevreesde financiële patstelling waar we op af stevenden, voorkomt en dat onze chauffeur iets beter stemt.
De volgende dag betaal ik haar collega met een algemeen acceptabel biljet van tien euro....

Schrijver: I.Broeckx, 31 mei 2016


Geplaatst in de categorie: geld

3.2 met 5 stemmen 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)