Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nieuwe buren

Op een junidag waarop de gele, rode, witte en roze rozen in de plantsoenen als het ware alvast, zoals gebruikelijk ieder jaar, mijn verjaardag aankondigden, opende ik de zware, groengeverfde toegangsdeur van het trapportaal van het flatgebouw waarin ik sinds 27 jaar mijn domicilie gevonden heb.
Een donker getinte man, vergezeld van een tengere, donkere dame kwam mij tegemoet: hij stak zijn hand op als om mij aan te houden en verklaarde mijn nieuwe buurman te zijn. Handdrukken werden uitgewisseld en namen uitgesproken. De vraag werd gesteld: "Is het hier een nette buurt? Geen problemen? Geen honden?" "Nee, geen problemen, geen honden", luidde mijn antwoord. Ik noemde de drinkebroer en drugscrimineel maar niet, die nu toch met de noorderzon vertrokken was en die ons 's nachts uit de slaap gehouden had, maar nu inderdaad zijn flat leeg had achtergelaten, inderdaad kennelijk voor de nieuwe buren. "Het zijn mooie flats, wel wat oud", verklaarde ik ten overvloede, "niet modern; de eerste flats van Tilburg, in 1955 gebouwd".
En ik nam mij voor in de toekomst nu eens mijn grenzeloze afzijdigheid en "zalige afzondering" te doorbreken en een kop koffie te presenteren aan hen, die wellicht mijn beste vrienden zouden worden; wie zou het zeggen?
Het echtpaar vertrok in de ruime stationcar, met een plattegrond van hun nieuwe woning in de hand.....

Schrijver: I.Broeckx, 7 juni 2016


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.5 met 2 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)