Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Synergie

In een wereld vol met buzzwoorden ben ik naar het dorpshoofd gegaan in het gebouw aan de hoofdstraat, waar de mensen doorgaans dachten dat denken niet vanzelf ging. Ik vroeg de kalende man, met een baard en een staart: “Valt er nog iets te beleven in het dorp?” Waarop de wijze man antwoordde: “Dat hangt geheel van jezelf af.”
Even voelde ik dat wat men normaal gesproken met synergie zou bedoelen, maar het duurde maar kort, toen ik de deur achter mij dicht trok was ik weer alleen en ging het dorpshoofd verder met zijn telefoongesprekken.
Ik had zelf geen telefoon meer, sinds die apparaten niet meer met een snoer aan de muur vastgeketend zaten raakte ik ze kwijt, klein en handig als ze waren.
Optimistisch haalde ik mijn vishengel uit de schuur waar ook het schepnet hing.
Er was een sloot gevonden waar nog vis in zat, ik wilde niet de laatste zijn die met een hengel naar die sloot ging. De echte visserman kende geen buzzwoorden, die probeerde gewoon de grootste snoek te vangen, zonder synergie, met een grote levende worm aan de haak.

Als in een droom keerde ik de dagboek bladzijde om, ik was niet de ik-persoon uit het verhaal, ik woonde niet in een dorp, ik hield niet van vissen en ik kende geen dorpshoofd. En er was geen haar op mijn hoofd die er ooit aan dacht om een schrijver te worden.

Schrijver: Jeroen Splinterman, 29 juni 2016


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 2 stemmen 81Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)