Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Betweters

Er zijn van die mensen die altijd alles beter weten, ik noem ze dan ook Betweters, of je ze mannelijk of vrouwelijk hebt, vermeldt de historie niet want stel je voor dat er ook een vrouwelijke is dan is dat dus een Betweterin, of een Betweteresse? Dit woord wordt natuurlijk nooit opgenomen in de normale vocabulaire, zoveel is zeker.

Maar die mensen hè, die alles altijd beter weten, die Betweters dus, het woord klinkt een beetje als bedwantsen en wie zegt dat het niet net zo irritant is Betweters en Bedwantsen, beiden zijn irritant, ik heb een hekel aan mensen die denken alles altijd beter te weten en geloof me: ik heb er intussen heel wat voorbij zien komen.

Trouwens, ik maak ze tegenwoordig nog mee, niet de Bedwantsen, maar de Betweters, en kanonnen wat heb ik een enorme schurft aan die lichting. Gelukkig heb ik met Bedwantsen niks te maken, maar de Betweters in mijn omgeving: die zien dus echt eerder mijn rug dan mijn neus, alleen jammer dat ik nog geen neus heb om een Betweter van een Bedwants te onderscheiden.

Schrijver: An Terlouw, 14 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: emoties

1.5 met 4 stemmen 76Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)