Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn kennismaking met Emma ten Bikkel

Op een winterse dag, waarop de wegen besneeuwd waren en de sneeuw zich had gehecht aan de dakpannen en aan de rozen die overgebleven waren in het late seizoen en ze voorzag van een spierwit, duimdik laagje ijs, maakte ik voor het eerst kennis met Emma ten Bikkel. Ze zou mijn nieuwe bovenbuurvrouw worden, leek me overspannen en overstuur en viel me na een kort gesprek uit dankbaarheid in de armen.

Het was afwachten hoe zij zich in de toekomst zou ontpoppen als "flatgenote" maar dit bleek al snel als ik mijn hoofd 's avonds te ruste legde en de geluiden die getuigden van een kennelijk heftige liefde door het dunne plafond heen hoorde.

Ik durfde niet te klagen. Twintig jaar waren voorbij gegaan, geruisloos gepasseerd; ik had twintig jaar van mijn leven gedood met mijn stille, schuchtere manier van leven in het flatje en ik was er allerminst op uit dit leven te laten verstoren door een ongewenste burenruzie en de gevolgen daarvan die waarschijnlijk een vuur zouden doen oplaaien dat moeilijk nog te doven zou zijn.

Maar Emma vermeed schijnbaar onze ontmoeting, tot zich op Eerste Kerstdag een vaalwit, gescheurd en gehavend laken, dat voor een voddenhoop of mestvaalt nog te vervallen was, "vertoonde" aan mijn balkon; het hing neer en stond op het punt om verder de diepte in te storten als een zelfmoordenaar die nog aarzelt alvorens over te gaan tot de fatale daad.

Mijn taak van menslievend en bereidwillig buurvrouw was mijns inziens het laken af te leveren aan zijn rechtmatige eigenaresse en Emma nam het kennelijk vermiste vod dankbaar in ontvangst en schudde mij daarbij de hand alsof ik een dode weer tot leven had gewekt. De winter hield aan dat jaar en toen ik op een dag in de kou zat, had mijn benedenbuurvrouw mij met koude, harde, bolle ogen in het gezicht gestaard en de deur welhaast voor mijn ogen dichtgegooid, toen ik aangebeld had ("Nee, ik kan jouw verwarming niet bijvullen") maar toen was er de vriend van Emma die me hielp.

De toekomst heeft nog niet onthuld tot welke verwikkelingen onze burenrelatie wellicht zal leiden.....

Schrijver: I.Broeckx, 24 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.5 met 2 stemmen 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)