Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een "adieu" of een "au revoir" aan onze mooie Brabantse natuur?

Was het de laatste wandeling die we samen ondernamen nu haar lichaam kennelijk aan het aftakelen was, nu zij bestraald moest worden?
We waren het bospad ver gevolgd en met veel weemoed bekeek ik de oranje bessen en de bramenstruiken links en rechts van ons. Ze was mijn trouwe wandelgenote geweest gedurende veertien jaar en vele voetstappen van ons lagen in de contreien van de mooie Midden-Brabantse natuur.
We hadden genoten van de lange, antracietgrijze schaduwen van de nazomer, van augustus en september, van de lichtvlekken op het welige gras en van zoveel meer wat wij ontmoetten op onze tochten.

Was dit onze zwanenzang, ons "adieu", ons afscheid?
Nu pas scheen ik met spijt in mijn hart te kunnen waarderen wat ik nooit gewaardeerd had: haar stille, zwijgzame, maar trouwe gezelschap aan mijn zijde, haar kameraadschap, haar op spaarzame en zuinige maar oprechte wijze aan mij toebedeelde belangstelling.
En nu scheen het fatale uur gekomen te zijn, nu scheen het te laat, voorgoed te laat.

Werd het een "adieu" of een "au revoir" aan onze geliefde natuur, aan de steeds wisselende perspectieven en landschappen die zich voor onze ogen ontvouwd hadden, aan de vogels, aan de bomen, aan de heide met haar grijze en bruine paarden en runderen, de heide waarop nu, figuurlijk gesproken, en in overeenstemming met het aloude en bekende chanson "de laatste rozen bloeiden?"

Schrijver: I.Broeckx, 2 september 2016


Geplaatst in de categorie: afscheid

3.5 met 2 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)