Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Geen verzoening met Kerstmis

We schrijven december 2010. Kerstmis nadert. Ik loop door de duistere, donkere straat en kijk op naar een verlicht raam, gesierd door een lichtend kunstwerkje van glas; het is het raam van de woning van mijn vroegere vriendin, een woning die eens mijn tweede thuis was.
Door onherroepelijke en onoverkomelijke ruzies en conflicten hadden we ons van elkaar verwijderd, maar gedurende drieëndertig jaar had ze aan mijn zijde voortgestapt, als een trouwe, goedmoedige dombo.
Vaak had haar lusteloze stem tot me gesproken, met een lusteloosheid en neerslachtigheid waartegen, tot mijn groeiende ergernis, van de kant van haar wilskracht nooit enig krachtig verweer kwam.
Samen hadden we het Bloemencorso aanschouwd en een lieflijk Oostenrijks dorpje dat we nooit terug zouden zien; geen middelen die iets vermochten tegen haar allesoverheersende depressie.
Op een dag was ik kruipend haar kamer binnengekomen en kruipend had ik deze weer verlaten, figuurlijk gesproken dan, want ze had me gedwongen excuses aan te voeren voor vrijwel ieder woord dat tussen ons gevallen was, voor vrijwel iedere opmerking die er gemaakt was.
Onvoorstelbaar dat in haar zwakzinnige brein begrip zou kunnen ontstaan voor wat de vergeving werkelijk inhoudt en nooit heeft zij kunnen begrijpen wat haar aanwezigheid en gedrag vergden van mijn verdraagzaamheid gedurende al die jaren......

Schrijver: I.Broeckx, 9 september 2016


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.0 met 1 stemmen 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)