Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij de kapper

Mijn (Turkse) kapper beschikt in zijn zaak over heel wat "toeters en bellen" om het zijn klanten, jong en oud, te veraangenamen en om hen te plezieren. Zo is daar de donkerblauwe, glanzende auto op een standaard, voor de kinderen, en naast een breed televisiescherm staan de twee echte massagestoelen, waarvan de klant desgewenst gebruik kan maken. Voor het grote raam is er feestverlichting die afwisselt knippert in de kleuren rood, geel, groen en blauw. Het is in feite een zielige, deerniswekkende bedoening en de man zal ongetwijfeld met heel veel kunst en vliegwerk zijn nering in stand houden.
Als mijn haar verwilderd en verloederd is en wijd uitstaat van mijn hoofd doe ik een beroep op de echtgenote van mijn kapper, die het Nederlands nooit machtig is geworden en die zich beperkt tot monosyllabische frasen als `mooi haar!`, `gezond haar`. We zijn tot elkaar veroordeeld, nu en in de toekomst

Schrijver: I.Broeckx, 13 september 2016


Geplaatst in de categorie: werk

3.5 met 2 stemmen 61Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bjarne
Datum:
13 september 2016
Ik laat mijn haar altijd door mijn ex knippen. Zo hebben we toch nog wat lichamelijk contact.

Ik weet niet of de kapperszaak voor jouw kapper zo deerniswekkend is, misschien in jouw beleving. Die mensen zijn vaak ( terecht) trots dat ze iets voor elkaar hebben gekregen en doen dat met veel inzet en werklust.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)