Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Terug in de Chopinstraat

De huizen van de Chopinstraat liggen als het ware in een vallei, in een diepte en een eindje van het zwarte, rimpelende water van het Wilhelminakanaal af.
Een straatweg die evenwijdig loopt aan het kanaal, omzoomd door hoge rietpluimen die wapperen, waaien en wuiven in een licht briesje, voert daarheen en zo mocht ik op een winterse dag het huis terugzien; eens het brandpunt van mijn hoogste sentimenten maar tevens van mijn diepste vertwijfeling en van de worsteling rond het vergaande gemis van Hem, degene in wiens teken mijn hele leven staat sinds het vroege begin van onze diepgaande vriendschap.
Nu lijkt treurnis en winterkou, neerslachtigheid en melancholie te heersen in de Chopinstraat, maar in mijn diepste wezen branden onverminderd de vlam en het vuur die deel uitmaken van mijn bestemming.

Schrijver: I.Broeckx, 6 december 2016


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 2 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 december 2016
Jezusmina, Ineke, wat hoogst raadselachtig, je diepgaande vriendschap met die mysterieuze gast, die je niet benoemt. Door je geheime frutsels kan die ex-lover maar zo de beroemde pianist Frederic Chopin zijn geweest, omdat je zijn gelijknamige straatnaam noemt. Misschien in een vorig leven, want in dit huidige leven is uiterst bizar en ondenkbaar. Volgens mij is jouw psychiater eerder toe aan kundige hulp en vaardige antidepressiva dan jij!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)