Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Overal komen er nullen bij....

Als ik tussen de bedrijven door naar een programma op tv kijk, wordt er ineens een opmerking gemaakt die me doet opkijken: in het Engels, wat ik goed kan verstaan, heeft een vader het over de diverse dingen die aangeschaft moeten worden als iemand iets mankeert.

Nou is de dochter van het gezin gehandicapt, heeft twee verschillende rolstoelen die gemiddeld € 2000 kosten. Het kind wordt te zwaar en er zijn meer aanpassingen nodig die het gezin te wachten staan. De vader zegt: als je iets nodig hebt voor iemand met een handicap, staan er altijd meer nullen achter het bedrag.

En dat klopt, want: ooit moest er een sta-op-stoel worden aangeschaft, de prijzen van zo'n stoel, die hard nodig was, gaven me bijna een hart- verzakking. €2000 en meer...en nee: dat was niet voor een heel bankstel, dat was voor slechts één stoel. Goede raad was niet duur, want middels een bedrijf via internet kon ik aan een zelfde stoel komen die een slordige € 1500 goedkoper was.

Natuurlijk van mindere kwaliteit, natuurlijk met een aantal jaren minder garantie, maar het is een onwankelbaar feit dat: zodra je praat over een handicap, de prijzen zich niet verdubbelen, nee hoor, men plakt er gewoon een paar nullen achteraan...

Schrijver: An Terlouw, 4 januari 2017


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 2 stemmen 72Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 januari 2017
Denk aan de zinsnede van een U2-song: 'I believe in a shorter God, mister, not stealing from the sick and the poor!'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)