Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn grote liefde

Zoals zo velen google ik wel eens naar oude bekenden. Daarbij kwam ik uit bij Sarah, die ik twintig geleden voor het laatste heb gezien. Dat was in een tram in Den Haag en het was al zo'n dertig jaar daarvoor dat wij elkaar hadden gesproken. Ik was dolblij haar te zien en dat moet van me af hebben gespat. Maar helaas, zij draaide haar hoofd weg en ontweek mijn blik. We hadden vroeger een paar jaar een puur vriendschappelijke relatie gehad, hoewel ik meer wilde. Maar in haar gezelschap voelde ik mij altijd fijn, ontspannen, gelukkig zelfs, en ik wilde de relatie niet verknoeien. Toch ging het fout en de eerste keer dat ik haar weer zag was daar in die tram.

Waarom ontweek ze mij? Dat begreep ik later pas. Ze heeft toen aan mij gezien dat ik van haar had gehouden. En waarschijnlijk hield ik veel meer van haar dan ik zelf besefte. Achteraf begrijp ik ook dat ze de liefde van mijn leven was en dat ik tot haar dood bij haar zou zijn gebleven en hebben liefgehad. En het besef dat onze levens totaal anders zouden zijn verlopen als ze mij had gekozen, doet tot de dag van vandaag pijn.

Maar het is niet anders. Ze was vijfentwintig jaar ouder dan ik en daar kon ze niet overheen stappen. En misschien geloofde ze ook niet dat ik zoveel van haar hield. Of hadden anderen haar ingefluisterd dat mij om haar geld te doen was. Ironisch dus dat ik haar financieel later ruim ben gepasseerd.

Tegen mensen die in een soortgelijke situatie zitten, zou ik willen zeggen: geef de liefde een kans. En nu hoop ik maar dat er geen verband is tussen het gebeuren in die tram en haar overlijden kort daarop. Ik zal het nooit weten.

Schrijver: J., 6 februari 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 1.017Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)