Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zeer verlate Kermisimpressie 2009

Het is vandaag de laatste dag van het grote evenement dat de bevolking ieder jaar weer in haar ban houdt. We stappen uit bij het station en naderen de Heuvel.

Een stoet van mensen is met ons op weg en in de verte zien we de halve cirkel van het reuzenrad al, gedeeltelijk bedekt door bosschages en bomen. Van dichtbij zijn de schuitjes zichtbaar die een zo weidse en panoramische blik bieden over de stad. Een wirwar van mensen flaneert langs de attracties. Op een terrasje koestert een kind een gestreept speelgoedtijgertje, de buit van het gokken en we hebben vandaar uitzicht op een soort spookhuis met een boom ervoor die vervormd is tot een magische gestalte en die met haar bewegende takken en grimassende mond mensen lokt om het griezelige domein achter haar te betreden en te verkennen.

Aan de overkant lokken de schuitjes van een soort rups die haar passagiers door een sneeuwlandschap voert en, heel toepasselijk, de naam "snow" draagt. We drinken thee en sprite en kijken naar het publiek op het plein; jong en oud, dik en dun; vaders, moeders, kinderen, stelltjes en vrijgezellen, mensen in rolstoelen, baby's in kinderwagens. Mijn vriendin laat zich de hand lezen en de toekomst voorspellen; een relatie zal er niet inzitten, maar voor het overige is de voorspelling toch wel raak. Een oude mevrouw naast me op het terrasje, van onduidelijke herkomst en bestemming, wellicht vereenzaamd en misschien ook het slachtoffer van de vervloeking van het "individualisme" heeft zichzelf op poffertjes getrakteerd en een brutale wesp wil meesnoepen van de lekkernij.

Het is de laatste dag vandaag waarop de Tilburgers kunnen genieten van een en ander, maar zij schijnen er geen genoeg van te kunnen krijgen......

Schrijver: I.Broeckx, 2 april 2017


Geplaatst in de categorie: feest

4.0 met 1 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)