Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vervlogen jaren en verloren kameraden (3)

In dat lang-vervlogen jaar waren we bijeengekomen voor de literatuurcursus van de Open universiteit en een mij tot dan toe onbekende schudde mij onverwacht de hand en nodigde mij uit in haar villa te Hilvarenbeek.

Ik zou aldaar "kind aan huis" worden tijdens de lange, toekomstige jaren van onze "vriendschap" en delen in de familieperikelen van mijn nieuwe "vrienden" die allerminst zo zachtzinnig bleken te zijn als hun oppervlakkig geklets deed vermoeden.

De gedachte en veronderstelling kwamen wel eens bij me op dat mijn nieuwe "vriendin" in een "gouden kooi" leefde; dat zij maar al te graag en frequent op haar rug lag en de villa oppoetste ten behoeve van het comfort en de luxe en om te kunnen genieten van de verre vakanties naar Spanje en Italië en van de florissante kruidentuin achter het huis, van de auto en de boot,

Of het sprookje en de mooie droom ten einde zijn gekomen zal mij altijd onbekend blijven. De prostaatkanker sloeg toe en mijn "vriendin" moet op de huidige dag eenenzeventig zijn.

Slechts één, weliswaar enigszins wantrouwende opmerking mijnerzijds aan de telefoon, gedaan in de vroege morgen, was ruimschoots voldoende om althans onze "droom" voorgoed uit de wereld te helpen......

Schrijver: I.Broeckx, 9 april 2017


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 1 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)