Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Betrokkenheid in het teken van de filosofie van Emmanuel Levinas?

Het is voor mij geen gering genoegen en ik kan mij er geweldig mee amuseren, zittend op een bankje aan de Spoorlaan, welhaast vis-à-vis met het imposante, formidabele pand van Vrijwilligersorganisatie ContourDeTwern, met de in zwart en rood uitgevoerde monsterlijke letters die de genoemde naam weergeven, heimelijk en in gedachten de woorden: "Klootzakken!, Rotzakken!" uit te spreken ten teken van mijn ultieme vervloeking van dit pand en deze organisatie en haar medewerkers.

Het door hen uitgedragen parool "Iedereen telt mee, iedereen doet mee" is een flagrante onwaarheid en een leugen die mij in het "exit-gesprek" dat mij werd opgedrongen gedebiteerd werden.

De vraag is: is het verwijt aan mij terecht: is men zo ongeveer rijp voor een psychiatrische opname als er tijdens een gesprek een heel klein, miniem traantje vloeit, als men zich zelfs beroept op de eminente en verheven filosofie van niemand minder dan Emmanuel Levinas, vanzelfsprekend bij het volk en bij vele, vele onderontwikkelde en totaal onwetende stupido's onbekend; de filosofie die de onschendbaarheid van het menselijk gelaat en het ultieme respect daarvoor. wellicht als "pars pro toto" voor de gehele, respectabele persoonlijkheid, verkondigt?

Vanuit genoemde optiek had ik welgemeend en oprecht gezorgd gedurende drie lange jaren gezorgd voor mijn protegee, een oudere dame, maar was bovendien door haar opvolgster kennelijk beroddeld bij mijn "werkgever"

En de vraag blijft: wat doet men bij ContourDeTwern met de zelfs filosofisch geïnspireerde intenties van een zeer betrokken vrijwilligster zoals ik ben?

Schrijver: I.Broeckx, 18 mei 2017


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.0 met 1 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)