Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een zomeravond in de Tilburgse Spoorzone

De Tilburgse Spoorzone herbergt onverwachte locaties die tot de verbeelding spreken. Theater "De Boemel" behoort daartoe.
De stemmen van het dameskoor dat daar optreedt op een van de mooie, zwoele zomeravonden van dit jaar die Edward Elgar vertolken stijgen ten hemel en ook Guus Meeuwis is met "Brabant" vertegenwoordigd.

Het is echter nog repeteren vandaag en de uitvoering wordt onderbroken. De leden van het koor hergroeperen zich en de dirigent geeft aanwijzingen. Nu zijn de hobo's aan de beurt in een soort solopartij. Eensgezind treden ze aan. Maar verder schijnt een en ander geen doorgang te gaan vinden en nu beperkt men zich plotseling tot het bier en de koffie en zang en performance zijn kennelijk ten einde tot er een nieuwe start gemaakt wordt op het podium. De partituur is opnieuw de leidraad. "Zigeunerleben" van niemand minder dan Schumann weerklinkt. Het gaat over een romantisch kampvuur waar men zich omheenschaart op een zwoele zomeravond als de huidige, een kampvuur gelardeerd met vuurkorven.
Nu komt Elgar aan de orde met een metaforisch muziekstuk genaamd "Snow", symboliserend de aanvankelijk blanke menselijke ziel,in de loop van het mensenleven bezoedeld en gecorrumpeerd door "morele" vervuiling. Applaus weerklinkt.
Een liefdeslied, eveneens van Elgar, volgt: "Happy eyes" en daarna volgt opnieuw "Brabant". Vrolijk deint het publiek mee op het refrein en ook nu weer volgt applaus.

Ik wissel nog een blik met betekenis met een knappe blauwogige grijsaard en de avond loopt ten einde.

Schrijver: I.Broeckx, 9 juni 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 814Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)