Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ongelukkige manoeuvres en klein leed

Na de zoveelste ruzie met mijn enige en zo dierbare zus heb ik uit consternatie mijn duur gekochte contactlenzen door de afvoer van de wastafel gespoeld.

Eén klein, mintgroen gehavend schijfje was aanvankelijk nog zichtbaar op het witte marmer, zodat ik kon vermoeden welke weg het andere, bijbehorende, was gegaan.

Ik kon de beide, onmisbare optische hulpmiddelen slechts bedroefd nawuiven en voorgoed afscheid ervan nemen.

Buiten mistte en sneeuwde het; de trottoirs waren bedekt met vastgevroren sneeuw, als het ware een uitnodiging om ook nog een ijzingwekkende val te maken, als men al blind en hulpbehoevend is.

Bij de Zorgverzekeraar heeft men geleerd in de cursus "klantvriendelijkheid" de klanten temend, vleiend en uiterst vriendelijk te woord te staan, hoe ernstig ook de wonden en kwetsuren, die men overigens niet kan helen. (Ik had hen en ook de opticien aan de lijn)

Diezelfde middag kon ik komen om de plaatsvervangende "leenlenzen" te halen. De trouwe Deeltaxi zorgde voor het vervoer.

Mijn ogen, gewapend met de nieuwe hulpmiddelen, namen nu exact het grillige lijnenspel waar van de wit besneeuwde bomen, die samen een tot leven gekomen kerstkaart vormden en 's avonds tekende een lichtgele maan zich af als een mooie, ronde schijf tegen het nachtblauw van de hemel.

Tot mijn zus sprak ik verzoenende taal, de taal van onze zwaar beproefde Zusterliefde.

Schrijver: I.Broeckx, 10 juni 2017


Geplaatst in de categorie: spijt

4.0 met 1 stemmen 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)