Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Normen en waarden

De was moet vlekkeloos schoon zijn en ieder klein stofje moet uit alle uithoeken van het huis verdreven worden. Het voedsel moet van alle smetten vrij en verfijnd zijn en de computer, het pronkstuk van de vooruitgang, moet met uiterste nauwkeurigheid en efficiëntie, zonder de minste handeling die op omslachtigheid zou kunnen duiden, gehanteerd worden. Dat zijn de "morele" wetten waarvan niet afgeweken mag worden,

Een felle, uiterst kwaadaardige haat is in de harten van het echtpaar opgerezen ten aanzien van de arme Somalische mevrouw die in de straat is komen wonen, nog wel een oorlogsslachtoffer, wiens vader ongelukkigerwijs is geplet tussen twee vrachtauto's, met dodelijke afloop. Hoewel mevrouw met wellust dan wel walging trouw drie keer per week de echtelijke "plichten" vervult mag van haar de Somalische geen vriend hebben en met uiterste precisie wordt gewaakt over de straat en over de poort met het doel haar op haar gangen te betrappen.

Het echtpaar hanteert uitert abjecte scheldwoorden ten behoeve van de omschrijving van de personen van hun zwarte medemensen die ik hier niet zal herhalen, als waren zij minder dan hondsvotten.

Daar komt bij dat op het graf van hun overleden zoon een vete met familieleden wordt uitgevochten die tot uiting komt door het beurtelings en heimelijk, op kwaadaaardige wijze, weghalen en vernietigen van planten en bloemen, die ter nagedachtenis aan de overledene daar waren geplaatst.

Het portret van de eens zo geliefde dochter van meneer en mevrouw is met geweld aan gruzelementen geslagen door mevrouw, die het meisje nooit meer in de ogen wil zien.

Maar meneer heeft het voortdurend over zijn "karakter" terwijl ieder woord dat hij uitspreekt als een kunstmaan cirkelt om de planeet van zijn ego waarvan hij bezeten is en dat hij opblaast tot monsterlijke proporties........

Schrijver: I.Broeckx, 31 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: geweld

4.0 met 1 stemmen 1.205Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)