Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een flink blauwtje gelopen

Er waren al wel geruchten, dat de Franse voetbalploeg geen watje was, mede door de koopsommen, die op sommige kopstukken staan. Er zijn vele miljoenen voor sommige spelers van Les Bleus betaald. De helft van die Franse ploeg bestaat uit lange, lenige, snelle Afrikanen, die al op jonge leeftijd zijn gespot, aangekocht en getraind. Op de volgeladen tribune zaten overwegend Franse chauvinisten angstaanjagend te brullen. Ergens in een hoek weggepropt, zaten de Oranje-fans de moed erin te houden. Het leek wel alsof Arjan Robben de kar in zijn eentje moest trekken en hij was dan ook de enige die twee goede kansen creëerde, één kopbal tegen de kop van een tegenspeler en één trap tegen de doelpaal. Wesley Sneijder is al jaren niet meer in goede doen en hij rommelde de eerste helft maar wat mee met de vele broekies, die hoofdzakelijk liepen te slapen en de bal steeds op klungelige wijze lieten afpakken.

De snelle vedette Antoine Griez(el)mann scoorde het eerste doelpunt voor de Franse elite en daarna volgden er op gemakzuchtige wijze nog drie doelpunten. Oranje's verdediging was zo lek als een mandje en daar profiteerden de Franse snelheidsmaniakken graag van. Intussen kreeg Dickie Dick Advocaat bijna een hartaanval en dreigde hij geen zeventig te zullen worden, terwijl de oude international Ruud Gullit als een grijze haan zonder rode kuif langs de zijlijn opzichtig stond te krijsen. Dick's elftal was inmiddels een tiental geworden, wat de ramp nog erger maakte. De helft van het Franse team had het voordeel van goedgespierde, perfect afgetrainde, superlenige Afrikaanse voetballers, terwijl de helft van het Nederlandse team het nadeel had van sullige broekies, die maar wat aan klooiden en de bal somtijds gewoon in de voeten van de tegenstander speelden. Ik schaamde me rot voor die prutsers, al was een Afrikaan aan onze kant, die met zijn geblondeerde trampolinekapsel, wel heel strijdbaar en behoorlijk weerstand biedend.

Het korte interview met Arjan Robben, vlak na de nederlaag, sprak boekdelen. Arjan had als rechtgeaarde Groninger gevochten als een krachtdadige leeuw, maar die tien en later negen anderen waren absoluut niet van zijn meganiveau en dan sta je met lege handen te strijden. Arjan kon natuurlijk niet in zijn eentje van zo'n topploeg winnen. Hij was de kapitein van een stelletje stuntelaars, die regelrecht op de klippen aanvoeren. Maar aan de andere kant is het ook hoogst unfair, dat het Franse elftal uit miljardairs bestaat en dus een aangekocht winnaarsteam is. Puur uitgekiende strategie. Een beetje in de stijl van Napoleon Bonaparte. Zeg maar gekochte protserigheid en in het geval van de Afrikaanse spelers slavenhandel op topniveau. Eer boven geld. Kijk, dan kijk je toch even met andere ogen naar die peperdure, Afrikaanse topspelers! (-)

Als Oranje de volgende drie wedstrijden windt, dan gaan ze alsnog door naar de WK in Rusland, maar anders is het einde oefening en kunnen we weer vele jaren op een houtje bijten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 september 2017


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 2 stemmen 1.762Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)