Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Facebooktragedie

Mijn Dell-computer wilde niet meer opstarten, hoevaak ik het ook probeerde. Er zat niets anders op dan een andere computer aan te sluiten. Gelukkig had ik net op tijd één achter de hand, die het wel deed. Als een lulletje rozewater tikte ik 'Facebook Nederland inloggen' in en dacht ik meteen verder te kunnen gaan met mijn zorgvuldig opgebouwde FB-vriendenkring. Dat werkte natuurlijk niet en ik moest op Facebook helemaal opnieuw beginnen. Als een leek prutste ik maar wat aan en het ziet er tot nu toe nog niet uit. Ik ben helemaal vergeten hoe je foto's plaatst en de juiste dingen aan- en uitzet. Ik voel me echt een loser van de bovenste plank, terwijl ik er natuurlijk niets aan kon doen dat mijn Dell ineens volstrekt haperde.

In vogeltrek passeerden mij de namen van mijn FB-vrienden, zoals onlangs Arjan Robben, vele bekende schrijvers, uitgevers en dichters/dichteressen en wereldwijde sjamanen en universitaire grootheden. Ik zeg wel dat die namen mij passeerden, maar in feite is mijn geheugen zo slecht, dat ik mij amper namen herinner. Misschien kan ik via de computer van iemand anders nog wel op mijn oude FB-site komen, bedenk ik me opeens. Publiceren is vandaag de dag via de technische mogelijkheden net zo moeizaam als voordien, wat ik je brom. De opstakels zijn net zo groot en talloos. Vooruitgang, amahoela! We rommelen maar wat aan, net als iedereen voor ons. Door mijn pre-Alzheimer kan ik echt niet meer op meer namen komen. Dat zullen die ruim 1200 FB-kers mij nogal kwalijk nemen, maar dat is dan maar zo. Ik kan niet ieder's ego blijven strelen.

Ik maakte meteen een nieuw account op Facebook aan en na wat knullig gepiel stond er weer wat, zij het bijzonder weinig en weinig uitnodigend. Toch had ik ondanks dat ineens supersnel beet, want de schrijfster/filosofe Désanne van Brederode reageerde wonder boven wonder op mijn vriendschapsverzoek. Daar was ik enorm blij om. Ik vond het schitterend hoe juist zij ineens toehapte. Ik volg haar al jarenlang en ik heb een groot respect voor haar mystieke wijsheid. Bovendien hebben we vele kenmerken met elkaar gemeen. Wat Désanne betreft, hoop ik zeker dat het niet bij een illusionaire FB-vriendschap blijft, dus gaf ik haar bij voorbaat mijn adres en telefoonnummer. Beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht. Onze zielsverwantschap staat buiten kijf, het gaat erom om fysiek tot elkaar te komen. Ik heb geschreven, dat ik haar kostbare voeten met de duurste champagne zalf en dat ik haar graag een stevige en langdurige hug geef, dus aan mij ligt het niet!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 september 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 3 stemmen 749Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 oktober 2017
Hmmm, Jacob, die Désanne blijkt toch niet zo verlicht te zijn als ik dacht en erg berekenend, dus was het meteen al hommelus en afstootgedrag over en weer. Exit dus. Verder: door een zeer intelligente computerexpert zit ik weer gewoon op Facebook en heb ik nog ruim 1200 virtuele vrienden in de meestal artistieke/literaire en mystieke sector. Incluis Arjen Robben!...
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
18 september 2017
Leuk voor je, die ontluikende relatie met D.B. Maar ze heeft al 4083 vrienden, dus ze krijgt het wel druk.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 september 2017
Maak je geen illusies, want Facebook is gelijk de beruchte gevangenis Alcatraz, waar bijna niemand uit kon ontsnappen. Er is maar een kleine kans dat je net als Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin levend weet te ontsnappen. Dan is de film met Clint Eastwood nog realistischer. De wachtwoorden vertrouwen ze niet meer. Zelfs mijn foto niet meer. Facebook is burgerlijke braafheid en stinkt naar rotte eieren en smerige volksverlakkerij. Het is maar de vraag of ik daar nog wel aan mee wil doen. Waarschijnlijk niet en hebben mijn alarmsystemen op de rode knop gedrukt. Immers, die Zuckerberg is een vuile, gewiekste kapitalist, die zich bewust in nevelen hult. Net als die topverdieners, die de belasting ontduiken. Google doet dat via Bermuda. Ach, weet je, Facebookvrienden zijn geen echte vrienden, maar koektoehappers zonder diepgang. Virtueel bedrog. Leuk voor de sier, maar verder niets. Het wordt tijd dat WIJ massaal Facebook gaan boycotten en die zelfverrijkende slimmerikken als Zuckerberg en consorten hun onterechte inkomsten afpakken.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 september 2017
Moet je echt helemaal opnieuw beginnen vanwege een nieuwe computer? Jemig... Volgens mij kun je op iedere computer weer op je oude facebook account, als je maar je wachtwoord nog weet. Jammer van al die vrienden die je gemaakt hebt, maar echte vriendschap bewijst zich over tijd vanzelf.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)