Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij Jeroen Pauw meegemaakt

Er zat gisteravond ene Tim bij 'Pauw', samen met Angela Schijf, alweer Dolf Jansen, Midas Dekkers en de burgemeester Rob van Soest. De burgemeester vindt dat de burgers mensen met dure auto's moeten aangeven. Merkwaardig. Gaan ze dat in Wassenaar ook doen? Datzelfde geldt ook voor winkels, o.a. kapperszaken en fietsenwinkels, waarvan je denkt 'Waar doen ze het van?', terwijl er nauwelijks klandizie is. Er is al zoveel wantrouwen tegenwoordig. Laat die pief het zelf maar doen!

Dolf raffelde weer een eindeloze lap woorden af, een ode aan de leraren, waar amper om gelachen werd, wat zo ongeveer zijn huidige populariteit weergeeft. In een leeggelopen kathedraal zou hij nog niets merken. Dat heet narcisme.

Midas vertelde over het feit, dat zijn ouders een café hadden en dat een borrel tegen depressie helpt. Dolf zei, dat hij hetzelfde effect van hardlopen krijgt. 'Kijk je wel eens in de spiegel?', zei Midas toen. 'Dat heet afgetraind!', zei Dolf toen.

Angela wil meer aandacht voor de klassieke muziek en ze laat stukjes van 'De Vier Jaargetijden' van Antonio Vivaldi horen. Haar man en haar kinderen spelen viool, piano en cello. Ze komt over als een zeer beschaafde vrouw met een keurig net stemvolume. Ze gaat met een acht-koppig orkest het theater in. Ik zie haar liever in 'Flikken Maastricht'. Ze lieten nog een trailer van haar nieuwste film zien, waarin erotische scenes voorkomen. Dat wordt helemaal smullen.

En dan zat er nog een jongeman, genaamd Tim Den Besten, een programmamaker, die uitgebreid sprak over zijn vroegere juf Monica. Op een foto zag je hem met een brilletje en vlak bij hem zat de knappe juf Monica. Tim vertelde, dat hij slecht in rekenen was. Als hij voor een bepaalde toets een voldoende zou halen, dan mocht hij met zijn ouders naar Euro Disney. Dat vertelde hij ook aan juf Monica. Hij haalde een voldoende. Dolf zei, dat er ook een beetje fraude in het spel zat. Dat was wel grappig. Tim was vol lof over juf Monica en wat bleek, ze zat gewoon achter hem in de zaal. De uitbundige manier waarop Tim toen reageerde, is ongekend mooie televisie. Een beetje randpsychotisch, maar toch. Hij was echt superblij en nog steeds boordevol adoratie. Juf Monica geeft nog steeds les en ze nodigde hem uit om eens langs te komen. Het is de vraag of hij dat wel aan kan.
Ik had ooit een kleuterjuf Van der Zee. Die zou ik ook nog wel eens willen ontmoeten. Die zal nu ongeveer 70 jaar of iets meer zijn. Niet te geloven. Ik was stiekem verliefd op haar en ik dacht dat ze ergens bij de zee woonde. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar. Ze stelde me gerust en ze liet me mijzelf zijn. Vooral onbevooroordeeld.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: school

4.3 met 3 stemmen 138Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)