Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ontmoeting op een vroege wintermorgen

Op een vroege wintermorgen, ten tijde van de Rooms-katholieke feestdagen Allerheiligen of Allerzielen, staan twee oudere dames te kleumen voor de deur van de supermarkt en ik ben een van hen. Het is het tijdstip waarop men de doden, die men geen plezier meer kan doen, niettemin op de begraafplaatsen vereert met lichtgele, lila en witte chrysanten en waarop de kou van november, als men pech heeft, door iedere jas heendringt en de botten bereikt.

Aan de hand van mijn "medestandster" bevindt zich een dubbele zilveren ring die getuigt van liefde, van leed en rouw, maar ik kan slechts gissen. Onze blikken vallen op een reclamebiljet waarop een piramidevormige kaars staat afgebeeld en we raken in gesprek over onze bezigheden.
Volgens haar zeggen baadt mevrouw 's avonds in het licht van vele kaarsen wanneer zij geniet van haar grote hobby: het lezen. Spoedig echter komen we op minder aangename gespreksonderwerpen zoals daar zijn: het aneurysma van de hersenen (vlak onder de schedel) door mevrouw doorgemaakt en waarvan zij op glorieuze wijze is hersteld.
Ik prijs de moed, de vitaliteit en het doorzettingsvermogen van mijn nieuwe gesprekspartner de hemel in.

Dan gaat de deur van de winkel open en spoedig zie ik haar voortschuifelen achter een winkelwagentje tussen melk en brood, spaghetti en cornflakes......

Schrijver: I.Broeckx, 19 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: ouderen

3.0 met 1 stemmen 37Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)