Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schoorvoetend . . .

In gedachten zie ik al menig gefronst voorhoofd, zeker wanneer men de inzending van Bas Lieshout “Dát is echt balen” niet heeft gelezen. Het is maar goed, dat ik niet de gedachten kan peilen van personen, waar empathie latent hun denken en doen beïnvloedt. Ik kan me er dus ook van alles bij vorstellen, want het is ook voor mij wéér gênant te moeten erkennen, dat ik niet standvastig in mijn voornemens kon zijn om definitief te stoppen. Juist ik, de vader, opa en overgrootvader waarvan de kinderen in het verleden in hun kindertaaltje mij al citeerden: “Eens baloof blijf baloof”.

Laten we eerlijk zijn: het is ook bij de wilde spinnen af dat het mij niet lukt van het schrijven los te komen: ik beleef ongeveer dezelfde verschijnselen als die, toen ik 18 jaar geleden herhaalde pogingen had ondernomen om niet meer te roken. Toen was het, achteraf, gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen en nu is het bijna hetzelfde in een andere vorm. Een hartinfarct heeft toen teweeg gebracht wat mijn wil niet vermocht en sindsdien is roken taboe. Nu heb ik alvast mijn bovenlijf ontbloot en een schotel water naast mij staan zodat ik, zo nodig, mijn borst nat kan maken.

Deze grijze mus, die toch nog tamelijk goed kan vliegen, werd in het verleden in de kring van schrijfsters en schrijvers van deze site gewoon opgenomen, ook al waren zij vogels van diverse pluimage, van nachtegalen tot haviken. Ik zou het fijn vinden om zo af en toe weer eens in te zenden, ook nadat ik mogelijk verdiende, stevige, afkeurende of verwijtende reacties tegemoet kan zien. Schoorvoetend maar niet uitgesproken blij, zou ik dit alles kunnen verwerken. Lucht dus, als u daaraan behoefde heeft, gerust uw hart. Ik vlieg nog een paar rondjes eer ik hier weer neerstrijk.

Schrijver: Günter Schulz, 1 november 2017


Geplaatst in de categorie: spijt

3.8 met 4 stemmen 169Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
7 november 2017
Ik zie tot mijn verbazing dat de lettersmid
zijn gereedschap weer heeft gevonden en heeft opgepakt, mooi hoor Günter!
Jouw eigen (mooie)schrijfstijl werd hier node gemist, jij mag er zijn!
Alleen tussen de regels ook door lezen is bij jou schrijven een must.

Joke.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
2 november 2017
Email:
agschulzziggo.nl
De reacties van Gabriëla, Fred en Karel hebben in mij zeker een bemoedigend effect gegenereerd. Ben eigenlijk naar de redactie toe een beetje ongehoorzaam wanneer ik langs deze weg, een ieder hartelijk dank zeg.

Fred heeft mij nog het meest verbaasd: n.a.v. een bewering van mij van meer dan tien jaar geleden, heeft één woord voor ons soms al een allesverklarende betekenis gekregen. "Schoorvoetend" moet ik hem derhalve prijzen, dat het hem gelukt is mij, de bermen mijdend, ongemerkt te passeren en me gniffelend heeft opgewacht bij bocht nr. 10. Chapeau makker.
Naam:
Karel Jong
Datum:
1 november 2017
Beste Gunter behoeft wat mij betreft niet al te schoorvoetend zich op te stellen. Indien je de site van de afgelopen jaren beziet en aldus in het verleden duikt, dan zijn wel akeliger stekeligheden gepasseerd. Daarbij valt een weerbarstig 'afscheid' van het schrijven als voertuig voor gedachten en contacten met medeschrijvers en lezers, geheel in het niet. Nog weer anders geformuleerd: de excuses lijken eigenlijk niet nodig. Ik vind het in ieder geval een goede zaak, dat je weer af en toe de ruimte neemt op deze bijzondere site.
Naam:
Fred
Datum:
1 november 2017
in, spin, de bocht gaat in
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
1 november 2017
Schrijf zoveel je wilt, Günter. Daar is deze site voor. Of doe het niet. Dat is je eigen beslissing. Of doe het onder een andere naam, andere namen, ook je eigen beslissing. 'Whatever moves and amuses you', zei ooit een dierbare vriend. Zolang je niemand schaadt, doe wat je wilt - wicca wijsheid. Schrijf ze!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)