Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De culinaire avond van de Rabobank

Nette, keurige dames met een oranje sjaal om verwelkomen de gasten op de met rood pluche belegde trappen die voeren naar de grote zaal van de Schouwburg. Borden met daarop de naam van de bank die het evenement van vanavond organiseert bevinden zich boven aan weerszijden van de trap.
Kennelijk is er sprake van een verouderd, vergrijsd publiek dat in tweetallen komt opdagen en dat altijd al in soortgelijke kringen heeft vertoefd. Men kent elkaar vaak en weet vele namen en adressen van eveneens bekenden te benoemen tijdens de gesprekken die plaatsvinden die plaatsvinden in de foyer en die ik onbeschaamd (?) afluister. Tot op een vergevorderd tijdstip komen nog massa's mensen binnen; de stroom van bezoekers schijnt voorlopig niet te stoppen. En daar verschijnt ook mijn metgezellin, gekleed in een kort minijurkje dat haar alleszins flatteert en dat de blikken tot zich zal trekken op deze avond.
De grote zaal die mij zozeer bekend is uit het verleden is nu toegankelijk voor het publiek. Op het podium aan weerszijden twee tribunes bezet met personen en in het midden zal een panel plaatsnemen dat geïnterviewd zal worden over de wereldwijde zo zorgelijke voedselsituatie, over duurzaamheid en bewustwording.
Het geheel wordt gelardeerd met onnozele, ridicule You Tube fragmenten die echter de algemene lachlust opwekken.
Bepaalde heren uit het publiek worden geïnterviewd en vol eerbied aangesproken met "meneer" alsof reeds het feit dat men een man is een prestatie en een eer vormt, alsof men hiermee reeds een "morele status" heeft verworven
Tenslotte worden we nog in de foyer getrakteerd op hapjes, vol enthousiasme geserveerd door vele charismatische jonge meiden.......

Schrijver: I.Broeckx, 1 november 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)