Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Achterbakse zelfverrijking

Twee weken boordevol schandelijke P’s en andere schandpalen: Panama, Paradise, parasiet en profiteur. Povere pingpongpispaal misstond dus niet in deze actuele opsomming. Eindelijk kreeg ik uitgelekte Zoetermeerdocumenten in handen. Het vertegenwoordigde de nasleep van een ‘inval’ bij tafeltennisboekhouders. Kennisname van geheim gehouden hoofdkantooradministratie deed mij dwangmatig het toepasselijke ‘Uska Dara’ afspelen. Ik had dit lied geruime tijd geleden geselecteerd, mocht het tot onthullingen komen. Eartha Kitt zingt het extreem sneaky. Ze vertolkt de achterbakse zelfverrijking waarmee ‘n Zoetermeerkransje salariskerstbomen optuigt: onregelmatigheidstoeslagen.

Sinds mei 2015 is het uit met de pret. Een doortastende luis in de pels vlooit loonstroken uit en doet systematisch de Zoetermeerpapers uit de doeken. Zijn fiod-achtige actie lijkt op de breekijzermethode van Pieter Storms, ofwel hoe geprivilegeerden de sluiproutes van salarismeevallers plaveien. Want voor modale werknemers is het onmogelijk om uitbetaald te krijgen voor absenties die worden doorgebracht achter de schermen van sportevenementen. Argwanend ontvingen Mariska, Remco & Teun hun strenge controleur. Er mocht niets gefotokopieerd worden, maar toch gebeurde dat. De hete brei draaide vooral om daggelden, kilometervergoedingen en verblijfskosten voorafgaand aan, tijdens en na afloop van buitenlandse toernooien. Werknemers die ‘op dienstreis’ zijn geweest, hebben ‘recht’ op onregelmatigheidsgeld krachtens hun sport-CAO. Het betreft, bijvoorbeeld, hotelvergoedingen bij EK- of WK-deelnames van tien dagen die in werkelijkheid minder dan drie werkdagen hebben geduurd. Bij weinig-succesvolle teams, zoals snel uitgeschakelde pingpongmannen, komt dat herhaaldelijk voor.

Belastingparasiet, pingpongprofiteur en nu maar kijken welke schaamtelozen er wel en niet meeverhuizen, van het verfoeide Zoetermeer naar een Utrechtse P-buitenwijk.

Schrijver: Ton Mantoua, 13 november 2017


Geplaatst in de categorie: sport

4.5 met 2 stemmen 109Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)