Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 4077):

AANSLUIPENDE VAAK

Als je 's avonds in je donkere slaapkamer binnen die warme, gezellige beddenlakens ligt, en als volwassene eens lekker mijmert, zoals een kind vol verbeelding dat doet, tussen waken en slapen...
Wat is het verrukkelijk om alleen in een zeilbootje te zitten en over de wijde, gladde zee te varen onder een zwarte sterrenstolp, die je al twinkelend de weg wijst.
Het volgende ogenblik verblijf je in een prachtige paleiszaal, waar alles glanst en schittert. Daar is het heerlijk smullen in het gezelschap van keurig geklede dames.
En dan opeens... Je bent omgeven door de ruwe wanden van Bethlehems arme stal. Hooi en stro geven knusse warmte, waarbij blauwachtige schemer om het rustende Christuskind trilt. Indringende sterrenstralen omkransen die geliefde zuigeling, en schenken iedereen een aangenaam en beloftevol wachten.

Die wilde en dan verijlende gedachten halen de volgroeide mensengeest leeg, om deze opnieuw gereed te maken voor zijn dagelijkse bezigheden: nuchter zakelijk of kunstzinnig zwevend.

Schrijver: Han Messie, 1 feb. 2018
1 feb. 2018


Geplaatst in de categorie: filosofie

3,7 met 3 stemmen 138Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)