Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dweilen in Den Bosch: een verschrikking / Liederlijkheid versus verhevenheid

.....en in die tijd - ik was nog een kind - hosten mijn mede-scholieren en ik door de straten van Den Bosch en de liederlijkheid die mij aangreep en waartegen ik nauwelijks bestand was vierde hoogtij, ook in de cafés, waar ik een meisje zag tongzoenen te midden van sigarettenwalm en dronkenschap.

Ik droeg bij uitzondering de helgroene kiel, beschilderd met bonte, felgekleurde motieven. De straten waren gelardeerd met smerige natte sneeuw, restanten van de eerdere sneeuwval en het was steevast het geval na dergelijke excursies dat de hele klas zwak, ziek en misselijk op bed lag en verstek liet gaan op school. Dit alles trok mij nooit, stil, verlegen en bedachtzaam als ik was en gericht op geheel andere zaken zoals daar zijn de (klassieke) muziek, de filosofie, de poëzie, de literatuur, de contemplatie, kortom de verhevenheid en de schoonheid, voor mij van geheel andere orde dan de plompe, banale, boerse platvloersheid en liederlijkheid..............

Schrijver: I.Broeckx, 10 februari 2018


Geplaatst in de categorie: individu

3.5 met 4 stemmen 54Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 februari 2018
Ik heb nog nooit carnaval meegemaakt, ook omdat het mij afschrikt. Drie dagen lang gezamenlijk zot doen, trekt mij echt niet. Het is mij too much. Het voelt ook als opgelegd vrolijk moeten doen en dat druist tegen mijn vrije natuur in. Bovendien is het een rooms gebruik en van het roomse geloof moet ik al jaren niets meer hebben. Verder vind ik echte gekken veel interessanter.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)