Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aanmaning, te hard met m’n scoot?

Als het niet zo ontzettend vervelend was, zou je er bijna om moeten lachen, maar in wezen is het dus super vervelend en vreselijk irritant! Ik hou namelijk helemaal niet van rekeningen te laat betalen! Weet heel goed dat er genoeg mensen zijn die daar helemaal geen probleem mee hebben, maar ik dus wel!

En wanneer ik dan de mail open en bovenin meteen in het oog vallend zie staan: aanmaning, dan ga ik bij voorbaat al stuiteren, terwijl ik de rekening nog niet eens gezien heb, maar dit terzijde! Ik klik op ‘ meer laden’ en lees met grote verbazing wat me nu gestuurd wordt!

Hardop lees ik het voor, zodat eega ook kan meegenieten! Nou ja genieten, hij vraagt:staat er een datum bij? Nee dus, staat er een kenteken bij? Ehhh, nee dus, staat er een plaatsnaam bij....ook al nee! Er staat alleen dat: je te hard gereden hebt! En dat is knap, heel erg knap ook nog, want onze auto staat al bijna twee jaar voor de deur, is geen meter mee gereden, sterker nog:de anwb zal eraan te pas moeten komen want de accu doet nu natuurlijk niets meer!

Maar hoe kom je dan, daar, waar je moet zijn? Simpel, met de scootmobiel, gekregen van de gemeente, dus een gemeente cabrio! Daar rijden we beiden mee. Een prima oplossing, wel fris nu, maar ach je wordt ook weer warm dat dan weer wel! Het lollige is:dat beide cabrio’s 16 km.per uur kunnen en we alleen op het fietspad rijden, dus hoe men erbij komt dat er te hard gereden is, dat is de grootste blunder die men maken kan, toch is er sprake van een dreigende toon in de mail namelijk;wanneer de rekening niet voldaan is deze week, blokkeren ze onze rekening!

Phishing mail, je wordt er toch simpel van! En weet je, ik trap niet zo snel ergens in, maar moet er niet aan denken dat er toch mensen reageren op deze achterlijke vorm van oplichten!

Schrijver: An Terlouw, 17 februari 2018


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.8 met 4 stemmen 132Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
18 februari 2018
Ook ik stuur de dreigbrieven van de belastingdienst onbestelbaar retour ;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)