Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kunst volgens Fop

De waarde van kunst volgens fop van de schoonheid en de troost

mijn grote zus margreet heeft kunstacademie en geeft les en schrijft een dikke scriptie over de waarde van kunst. vroeger studeerde ik voor het boekenvak maar vond ook muziek mooi en later vond ik schilderijen mooi.

kunst is voor de elite en hoogopgeleiden leerde ik op school anders kom je er niet mee in aanraking. of via de bibliotheek of een museum misschien maar sommigen houden meer van sport en kroeg en pretpark. sommige mensen trouwen en krijgen kinderen ook een hele klus lijkt mij en worden soms rijk met geld ook wel gemakkelijk.

veel kunstenaars die er van kunnen leven zijn er niet en meestal zijn zij alleen thuis met hun kunstleven waar ze dat maken op doek typemachine of op instrument.

een popconcert als pinkpop trekt 50.000 mensen en de parijse eiffeltoren is een monument dat iedereen wil zien. oud hollandse meesterschilderijen zoals van gogh en rembrandt zijn ook heel gewild. in amerika had je elvis presley en in engeland de beatles en de stones.

kunst is naast eten en drinken en menselijk contact en een huis voor mij toch wel een leuk ding in mijn leven waar ik mijn dagen mee vul. een kunstenaar ben ik niet maar een amateur en vroeger verzamelde ik zo graag maar alles staat nu op de computer.

zo margreet meer weet ik er niet van voor jou geschreven je broer fop68. de bijbel is het oudste boek en de donald duck wordt het meest gelezen.

Schrijver: foppe oostenbrug, 24 februari 2018


Geplaatst in de categorie: kunst

3.7 met 3 stemmen 99Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
24 maart 2018
Een goed geschreven hartenkreet met mooie vergelijkingen; vooral die tussen Donald Duck en de Bijbel, waaraan Joanan al refereerde. Daarnaast vind ik de overeenkomsten zowel als de verschillen tussen Elvis en Beatles/Stones gepast in jouw hartenkreet 'Kunst volgens Fop'. In de tweede helft van de jaren '60 van de vorige eeuw ben ik in Friesland geboren, dus live heb ik geen van deze topmuzikanten echt meegemaakt. Uiteraard is veel van de muziek van deze artiesten ook bij mij bekend, waarbij ik zonder enige twijfel een voorkeur heb voor The Stones...! Die dikke scriptie van jouw zus over de waarde van kunst, wordt die op een of andere manier ook openbaar, gepubliceerd of heb jij geen idee...? Het onderwerp van haar scriptie is ten allen tijde sowieso actueel...! Met plezier gelezen en van commentaar voorziene hartenkreet.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 februari 2018
Als de Donald Duck het meeste wordt gelezen, dan vermoed ik toch echt dat God een eend is! 'Eendje is maar in zijn eentje!', zei Boudewijn Büch ooit, waarmee hij zijn verstikkende eenzaamheid illustreerde. God is natuurlijk ook hartstikke eenzaam doordat zoveel mensen Hem/Haar links laten liggen. God is natuurlijk niet Dagobert Duck. Die lijkt meer op Donald Duck Trump. Net als Guust Flater.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)