Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

winterweer met fop

WINTERVERHAAL 2018 FOPPE 68

Foppe werd om zes uur wakker en het journaal op de radio zei het is min 8 graden met harde wind en hij stapte van bed af om zijn sjekkie te roken inderdaad berekoud door het raam heen en hoesten. Toen maar muziek aangezet en de happinezztijdschrift lezen en ontbijten. Nu ging hij verhaaltje schrijven hij had een hekel aan de winter op de klei in franeker en zijn moeder kwam vandaag niet omdat het oude blitse autootje van zeventien jaar oud daar niet tegen bestand was op de snelweg levensgevaarlijk geen brokken maken politie en ambulance en anwb en 112 alarm beter negeren mensen blijf thuis alleen marathon natuurijs schaatsters mogen met snert en berenburg naar buiten maar foppe was toch gisteren naar de bieb gefietst en het was heel rustig op straat. Foppe moest naar de poiesz en medicijnen halen bij de verpleegpost en eten.

Hij ging maar weer naar bed en droomde over de hymalaya canada in the rocky mountains met een legerjeep dodge ram en bevroren lichaamsdelen en hij was blij dat het leger des heils nog bestond om daklozen van straat te halen en in nederland woonde waar alles goed was geregeld door de overheid. Hij zette de cd op van ede staal winter kibbelgoarn drei dagen insneit zeten en pankouk eten en een bult snei op e dyk en was heel gelukkig en moest even lachen toen de opstartnachtzuster langskwam om zijn verhaaltje te lezen
die vrouwe willie had ook een suzuki en woonde in een dorpje en was wat ouder en zette het daglamplicht aan want het was nog donker in de huiskamer en er was weer licht en foppe bleef tot half twee op bed liggen want wat moet je anders doen in de winter een quilt haken wellicht of een winterschilderij maken verder kun je niks en even wat minderen met roken doodgaan kan altijd nog.

Schrijver: foppe oostenbrug, 1 maart 2018


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

4.7 met 3 stemmen 103Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
8 maart 2018
Nou ik ben weer even op de hoogte Foppe van je reilen en zeilen en je dromen(landen).
En ja, het is even lekker goed koud geweest maar goed dat is voorbij en de lente is in aantocht,
daar kijken veel mensen toch naar uit.
En fijn dat je ook zo van de muziek kunt genieten dat is ook heel belangrijk,vooral blijven doen!!
En dat roken, tsja is voor veel mensen een probleem hoor!
Ik wens je ondanks alles toch veel sterkte in het leven en denk maar aan de moeder en je familie ook
en maak het samen gezellig!

Warme groet,
Joke.
Ps. stoere foto hoor!
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
3 maart 2018
bedankt dat mijn schrijfsels nog door iemand wordt gelezen er staan nu meer dan 200 op joan schrijft ook heel mooi
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 maart 2018
Een mooi, stoer fotoportret van jou in een fleecejack! Is dat Canada op de achtergrond? (grapje).
Mooi dat je zonder snert en beerenburg de straat bent opgegaan, Friese held! Ook mooi dat je zo van de goudeerlijke, levensechte liederen van de Groningse Ede Staal houdt! Ik slaap deze winter zelfs nog veel langer uit, maar ja, ik ben dan ook meer beer dan mens. Verder wil ik niet belerend zijn, beste Foppe, maar echt, stoppen met roken maakt meer mens van jezelf en verkleint al snel de kans op een hartaanval. Op nootjes knabbelen is net zo lekker. Je bent ooit misleid, daar begint het mee. Ik spreek uit ervaring. Er zit zoveel gif in tabak, dat wil je niet weten. Adem liever de frisse lucht, die je gratis pure zuurstof schenkt! Bovendien verpest tabak jouw reukvermogen, wat je veel reukgenot doet onthouden. Ik lijd daar nog steeds onder. Gewoon acuut stoppen en desnoods veel Venco-winegums snoepen.
Naam:
Bjarne
Datum:
1 maart 2018
Het leest weer als een trein Foppe, net even buiten geweest en dan is dit fijn om te lezen. Niet te harden die kou, beter om binnen te blijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)