Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vuur!

Een eeuwigheid geleden stonden twee mensen in een soort van vuur en vlam, daar kwam een aantal kinderen uit voort en ben ik er eentje van! Het woordje vuur komt er in voor, al was ik er geen getuige van! Het vuurtje laaide op of doofde langzaam uit, want dat laatste kan natuurlijk ook!

Wanneer het vuur gedoofd was, kwam er in veel gevallen een echtscheiding aan te pas, want het vuur moest natuurlijk wel blijven branden, of op zijn minst brandend gehouden worden, waarbij ik me nu afvraag hoe mijn oma dit deed, met vijftien kinderen! Jawel, daar is heel wat met vuur gespeeld!

Met vuur spelen doet de jeugd van nu op een geheel andere wijze, de goede niet te na gesproken; er wordt namelijk op heel veel gebieden met vuur gespeeld, letterlijk en figuurlijk! Ik kan niet zeggen, dat deze vuurtjes lijken op de vuurtjes van lange tijd geleden. Wat ik wel weet is dat het angstig is te weten dat de kids van tegenwoordig zo vroeg al zo ongelooflijk wijs zijn, dat wij ouderen er heel veel van kunnen leren!

Of dit nou wat toevoegt aan datgene wat wij, als ouderen, al weten, waag ik te betwijfelen, maar kijk, in een relatie mag een vlammetje zitten, dat allengs uitgroeien kan tot een vuurtje, formaat kampvuur zeg maar, echter ieder vuurtje wordt aangestoken door een lucifer, is dus eerst een miniem vlammetje, wordt daarna groter als het gevoed wordt!

Krijgt het geen voeding, brandt de lucifer langzaam op en hou je hem vast, kun je flink je vingers branden! Je moet er toch niet aan denken, dat alle vuurtjes in een relatie inderdaad tot echte vlammen verworden, want zeg nou zelf: dan zouden we allemaal levend verbranden!

Het echte vuur, waarbij we de brandweer nodig hebben, buiten beschouwing gelaten natuurlijk! En bedenk, ieder vuur kan worden gedoofd, letterlijk en figuurlijk, het is maar een weet!

Schrijver: An Terlouw, 19 april 2018


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.0 met 1 stemmen 62Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
26 april 2018
Zo begint het vuur van de filosofie in je wakker te worden en zijn wij getuige van de eerste vonken van wat je wellicht ooit in vuur en vlam zet.
En zo kunnen lezers en schrijvers elkaars vuurtjes aanwakkeren zodat de warmte van nieuwe ontdekkingen op iedereen afstraalt..
Zoiets toch?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)