Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

WELTERUSTEN RITUEEL DE FOP 50

Als kind moest ik altijd na meneer de uil van de fabeltjeskrant om zeven uur naar bed en bleef tot negen uur wakker en zei mijn gebedje op bij mama met knuffelkonijn blauw op klein kamertje en was vijf uur wakker en ging met lego spelen met een lepel tomatenkutcup. Bij opa en oma pake en beppe in het fries ging dat anders bij logeren. Ze gingen om negen uur savonds de kamer uit en zeiden niets zodat ik half tien maar naar bed ging in het grote bed en uitsliep tot half tien dan was pake er al lang af en lazen we de bijbel bij de warme maaltijd om twaalf uur met gezondheidsbrei en mijn dondald duckje dat ik had figuurzaagd en geverfd hing daar in de keuken.

Eenmaal het huis uit op studentenkamer ging ik plaatje draaien en thee drinken en gewone tijd naar bed, de bussen raasden langs mijn raam smorgens en ik fietste al die tijd naar school jaren lang.

Eenmaal weer thuis bij moeder na ongeluk met hoofd weer tien uur naar bed en welterusten zeggen tegen mama en pil innemen en nog even radio luisteren het nieuws en oude muziek.

Nu ben ik vijftig en woon in beschermde woonvorm ook hier een pil welterusten zeggen om tien uur en stilte met kindergebedje weer en voor mama dat ze blijft leven ze wordt ouder ik wil haar nog niet kwijt. Het is stil op mijn kamer en ik laat een lampje aan. Ik droom veel en ga er dan af met thee beschuit en sjekkie en wc en later weer verder slapen en om zeven uur opstaan om acht uur komt de verpleegkundige even en ontbijtje en dan maar weer naar bed met de radio aan.

Het is een rustig leven dat ik leid, veel kan ik niet. Op school vond ik boeken mooi maar werken en leger niet en vrouwen lieten mij staan dus daar begin ik niet meer aan. Natuur vind ik mooi en schilderijen en muziek en een bord warm eten op zijn tijd en met mama praten meer weet ik niet meer. Alles vergeten bijna met vijftig een half leven ging voorbij zo van 25 tot 50. vroeger was ik gezond en eenzaam maar ik had twee vrienden en samen gingen we uit, soms zie ik ze nog.
Vroeger was alles beter en eenvoudiger en niet zo commercieel en rustiger in een dorpje. Meer weet ik niet ik zeg altijd nachtmedicatie ingenomen tantjes gepoetst lekker slapen.

De fop 68

Schrijver: ft oostenbrug, 23 april 2018


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.6 met 5 stemmen 63Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
ft oostenbrug
Datum:
25 april 2018
ik heb maar drie lezers bedankt voor de positieve reactie groet de fop 68
Naam:
J.d.Groot
Datum:
25 april 2018
Alleen al om je weer even te lezen hier nu, is voor mij al voldoende.
Jij zal begrijpen wat ik hiermee bedoel!

Doet me toch weer even goed.
Ik sla je mooie fotoschilderij weer even op nu.
Hou je haaks!
Joke.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 april 2018
Kijk eens aan hoe eender onze kindertijd was. Ook ik moest na de Fabeltjeskrant naar bedje toe. Die knip-oog van Meneer de Uil zit voor eeuwig in mijn ziel geplant. Ik kreeg er altijd zo'n geruststellend gevoel bij. Zoef-Zoef de Haas en Juffrouw Mier vond ik erg lollig. 'Tuderdetuut!' klinkt soms zomaar weergalmend in de lege kathedraal van mijn hersenpan. Willem Bever vond ik echt zo'n typische macho-man, daar had ik wat minder mee. Eenmaal onder de strakgetrokken lakens zong ik braaf 'Ik ga slapen, ik ben moe, sluit mijn beide oogjes toe, Here, houd ook deze nacht over mij getrouw de wacht!'. Jouw ouders zullen er altijd voor jou zijn, ook als ze overleden zijn. Die liefdesband, ondanks aardse misverstanden en onvolkomenheden, is voor eeuwig. Toch wens ik jou voor deze aanstaande zomer het geluk van de nabijheid van een lieve vrouw toe! Gewoon omdat je dat dubbel en dwars waard bent!...
Naam:
Günter Schulz
Datum:
23 april 2018
Email:
agschulzziggo.nl
Weer een echte "Foppe"! Je schrijft met hart en ziel vanuit jouw beleving en dat is zo natuurlijk en puur, dat de tekst ontroert. Ik denk dat je voor een groot aantal lezers een zeer positieve uitstraling hebt: berusting in alles zoals het in jouw jeugd was, tevreden met hoe het daarna is geweest en aanvaardend hoe het nú is. Misschien kunnen we nog eens les bij jou nemen in "onthaasting" en leren ook blij te zijn met een lekker kopje thee en een sjekkie, naar de radio luisteren en tegelijkertijd artistiek en creatief bezig zijn. Los van jouw wensen en vermeende gemiste kansen haal je toch het beste in jou naar boven en kom je op die manier op de lezer als een tevreden persoon over. Petje af, Foppe! Ik blijf graag jouw inzendingen lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)