Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Betaald Geluk

De Liefde, die een gave is, werd haar vooralsnog niet geschonken en zij kon er niet op wachten.
In bonte, bombastische bewoordingen,pathetisch proza en strompelende versvoeten (met al te veelvuldig gebruik van de termen "hart", "liefde","eros","maan", "nacht" en "sterren" trachtte zij weer te geven hoe zij haar hulpverlener verheerlijkte.
Onbekend als zij was met ernstige psychiatrische ziekteverschijnselen, dacht zij véél te mankeren terwijl zij slechts een "ingebeelde zieke" was die teveel in de "Bouquet-reeks" was gedoken.
Zij wist toen nog niet dat de "therapeutische liefde" eveneens een vorm van betaalde liefde is, waarvoor de prijs die zowel psychiater als patiënt dienen te betalen hoog is.
Zij kon er niet meer buiten en raakte verslaafd aan de sessies met haar hulpverlener die een dik honorarium opstreek voor zijn diensten.
De helderziende keek voor haar in het koffiedik en beloofde haar een gouden toekomst met haar therapeut en zij geloofde het.
Aan zelfgemaakte orakelkaarten, aan de Tarot en aan de I Tsjing meende zij af te kunnen lezen hoe het ervoor stond met de wederzijdse gepassioneerde obsessie tussen haar en een bepaalde therapeut.
Laat me concluderen met Alfred de Musset (La coup et les lèvres) "Liefhebben, dat is het belangrijkste, wat doet het ertoe wie de uitverkorene is?"

Schrijver: I.Broeckx, 25 april 2018


Geplaatst in de categorie: liefde

1.0 met 1 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)