Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Troost in leed (2)?

Eens, toen mijn leed groot en diep was, zocht ik troost tussen de middeleeuwse, hoog oprijzende muren van de kathedraal.

Veertig jaar na dato bezochten wij de zusterstad en waren wij getuige van een zalvend, eeuwenoud, zonder enige wijziging of variatie steeds herhaald en zinloos en imbeciel aandoend ritueel dat het onmenselijke leed dat velen bezielt weg zou moeten masseren op magische wijze en dat geen recht doet aan de schoonheid en meer wereldse en profane verhevenheid van de architectuur en dat daarmee in flagrante tegenstelling staat, dat tevergeefs de Liefde propageert, een gave die niet afgedwongen kan worden en die in veler levens geheel ontbreekt.

De smerigste ellende manifesteerde zich in de gesprekken met mijn mede-reizigers en alleen een desolaat stilzwijgen leek nog adequaat en passend toen ons busje zijn weg vervolgde door de Godgewilde (?) welige landschappen waarover een nieuwe zomer zich ontvouwde.....

Schrijver: I.Broeckx, 7 mei 2018


Geplaatst in de categorie: religie

4.0 met 1 stemmen 130Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 mei 2018
Ik lees dit als een perfect geformuleerde aanklacht tegen de roomse kerk met al die dwaze dogma's en opvattingen uit het jaar nul.
Onlangs mochten er Chileense mensen, die door priesters seksueel zijn misbruikt, op kosten van paus Franciscus naar zijn onderkomen komen.
Een dag ofzo later meldde de krant dat de derde belangrijkste man van het Vaticaan is opgepakt vanwege seksueel misbruik. Al dat vrome gedoe en die dikdoenerij met rijke opsmuk is een dekmantel voor perverse seksualiteit onder dwang en via machtsposities.
Alle oudbakken geloofsinstituten kunnen de pot op! Het is benauwd volk met verknepen en verwrongen seksueel gedrag.

Laatst weer de Jehova's, waarbij veel seksueel misbruik boven water is gekomen. Al die starre religies onderdrukken openlijk de seksualiteit en dan met name die van de vrouwen, wat niet alleen een gruwelijke kronkelgedachte van de islam is, en het is dan ook de hoogste tijd om alle verworden religies af te schaffen en een schone lei te maken.
En dit is nog afgezien van de onderlinge mensenhaat, die religies wereldwijd aanwakkeren. Er is een wereldwijde Geestelijke Revolutie van Jewelste nodig om de mensen voor nog meer religieus kwaad te behoeden! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)