Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Terugkeer van het vriendenhuis

Opnieuw, maar na lange, lange jaren ben ik de weg gegaan, ben ik de gang gegaan, weg van het vriendenhuis dat steeds mijn thuis was, waar ik ooit was ontvangen, kennelijk hartelijk en bereidwillig en liefdevol, waar het altijd veilig was en vertrouwd, waar geen dreiging en onrust heersten.

Jullie dorp en jullie kleine huis lagen, schijnbaar als vanouds, te sluimeren te midden van het weelderige, florissante groen en schijnbaar geruststellend, alsof er niets veranderd was, toonde het kobaltblauwe naamplaatje nog steeds de naam "Helvoirt".

Voorgoed ben ik verbannen, verdreven uit de vreugdevolle omhelzing, uit de liefdevolle omarming van de vriendschap, van de avonden onder het lamplicht, van de gedeelde passies en interesses, van de diepgaande gesprekken.

De liefde veranderde in haat, in felle, voort-durende haat en rancune; ik verkeer nog in hun wurggreep. De zo noodzakelijke balsem van de vergeving op de open wond wordt mij ontzegd, de weldaad van de terugkeer, van de vergevingsgezindheid bestaat voor ons niet, zij is niet voorhanden.

Opnieuw ben ik de weg gegaan, na lange jaren door het weelderige groen, in een late, onverwachte zomer, in eenzaamheid, in kilte, in mateloos gemis en voorgoed beroofd van de omarming, van mijn thuis, van datgene waarvoor ik leefde...

Schrijver: I.Broeckx, 7 mei 2018


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.0 met 1 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)