Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"I'll see you when I get there"

In de vroege morgen gaan de lichten aan in de langgerekte ziekenhuisgang. Een serveerster haalt een doek over het glazen blad van de tafeltjes bij de koffieshop en plaatst er een fragiele witte roos in een vaasje op voor de bezoekers.
Hier wacht ik, na mijn bezoek aan de longarts, op de allerliefste, op de zus, op de enige die mij gebleven is, die al in vroege jeugdjaren naast mij liep, naast mij stond.
In de kwetsbare, weke regionen tussen haar oren waar op onachterhaalbare wijze verstand, gevoelsleven en bewustzijn zetelen, is een brutale indringer te werk gegaan en heeft structuren vernietigd die haar leven en de processen daarvan regeren en besturen maar mijn goede zus is nog zeer actief in de Milieudefensie en schrikt er nooit voor terug de belangen van Moeder Natuur, van weerloze en kwetsbare planten, dieren en bomen ook ten opzichte van corrupte autoriteiten tot het uiterste te verdedigen.
In Café "De Burgerij" in de Tilburgse binnenstad was ik getuige van haar vurige betoog

Schrijver: I.Broeckx, 24 mei 2018


Geplaatst in de categorie: familie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 55Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
25 mei 2018
Weet je, ik mag jouw stukjes wel, je schrijft vanuit jouw hart. Helaas zijn ze vaak zo breedsprakig, de bijvoeglijke naamwoorden en uitgebreide bijzinnen vervliegen in betekenis.
Ik weet zeker dat als jij een aantal van je hartenkreten kort en bondig kunt samenvatten jij meer gewaardeerd zult worden. Je hebt wel degelijk iets te zeggen, laat het niet als zand door je vingers glippen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)